Ebben az újvilágban, ahol a mostani tinédzserek a facebookon, instagramon, viva tv-n, okostelefonokon szocializálódtak, mennyire van még jelen a középiskolákban a diáktársak kiközösítése, bántalmazása?
Igaz nem vagyok már tini (22) de még amikor én is közép suliba jártam, nem volt semmilyen kiközösítés, se a mi osztályunk és tudtommal a többibe sem. Mindenki barátkozott mindenkivel akár másik osztályokból is. Ha valakit nem is kedvelt valaki akkor se közösítették ki. Mindnekinek meg volt a saját baráti köre. Soha senkit nem bántalmaztak az iskolában, legalábbis nekem nem tűnt fel vagy nem hallottam róla (művészeti iskola volt).
Ez inkább talán általános iskolás dolog szerintem.
első neked maximum volt egy kivételes közösséged.
ma egyébként kb. ugyanaz a felállás, csak sokkal egyszerűbb kezelni az ilyen problémákat.
korábban ha valakit kiközösítettek, akkor az el is lett könyvelve különcnek, nem nagyon tudtál semmit sem tenni ellene.
ma elég annyit tenned, hogy beállni a sorba a birkák közé(teljesen mind1, hogy mennyire lógsz ki valójában ebből a sorból), és máris be vagy fogadva.
az előző generációknál ez a viselkedés leginkább mégnagyobb kiközösítést jelentett.
ez meg a jóval felszínesebb kapcsolatoknak köszönhető. a kiközösítés ma már inkább csak egy ilyen apró hiszti, semmi komoly szándék nincs benne.
Viva Tv-t én is néztem annak idején. :D
(Szexi vagy nem? Club Rotation, Táncreakció, Viva Chart Show)
29N
5-ös, de ezen könnyen lehet segíteni, ha elkezdessz ugyanúgy viselkedni, ahogyan ők. legszarabb, de mégis élő példa, amikor az "átlag" gyereknek is lesz egy iPhone-ja, szép lassan elkezdik bevenni maguk közé...csak egy tárgy miatt vagy egy tevékenység miatt...ennyire felszínesek és ahogy mondod, gyerekesek...:D
én is 2008-2011 között voltam középsulis. na a mi osztályunkban is akit kiközösítettek, piszkáltak, az nem tudott volna változtatni rajta semmiféle alkalmazkodással.
Én 29 vagyok, régebben kiközösítettek engem.
Mindenhol van egy valaki, akit kiközösítenek, mert egy közösséget az kovácsol össze a leginkább, ha van egy valaki, akit úgy együtt utál mindenki; pl ő már egy biztos téma lesz, amiről nyugodtan társaloghatsz azzal is, akivel nem lenne közös témád.
Azzal, hogy most már mindenki rá van cuppanva ezekre az insta meg társaira, még nem ért véget a kiközösítés, ugyanúgy megvan az a valaki, akit a háta mögött ezeken a felületeken közösen szapulhatnak.
A skatulyából neéz kimászni, ugyanis csak akkor megy, ha valakivel be tudnak helyettesíteni.
Nálunk ez anno úgy nézett ki, hogy egy fiút utált jó pár gyerek és, amikor 2 év után elment a fiú, átszálltak rám.
Sajnálatos, hogy ez még mindig egy létező jelenség. És az is, hogy a többiek nem tesznek ez ellen semmit, hanem inkább végignézik, ahogy napról napra sárba tiporja egy diáktársukat néhány szemétláda. Speciel az én osztályomban volt egy srác, aki olykor rászólt arra a szemétládára, aki engem csesztetett, olyankor le is állt egy időre. De ugyebár ez egy olyan dolog, hogy az ember nem akarja feltenni a méltóságát, hogy segítséget kérjen, nem fog szólni a szüleinek, mert fél, hogy utána azzal fogják cinkelni.
Egyébként e társaság úgymond vezetőtagja, aki a legnagyobb tekintéllyel bírt az osztályban, mellesleg egy csajozógép volt, 20 éves korában közúti balesetet okozott és a felelősségvállalástól és az előtte álló börtönbüntetéstől úgy eltűnt a híres keménysége, hogy azonnal felakasztotta magát, amit aztán ráhúztak az exére, hogy azért tette, mert a lány dobta őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!