Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemen kivételezés esetén...

Egyetemen kivételezés esetén (hol) lehet panaszt tenni? Érdemes?

Figyelt kérdés

Sokáig sejtettük csak, de már 100%, hogy az egyik csoporttársunk együtt van az egyik fontos tárgyunk gyakvezetőjével. Ő javítja a zh-kat meg minden, igazságos ez, hogy valaki hasznot húz belőle?

Az illető amúgy színötös a tárgyból, az összes zh-ja, beugrója 5-ös lett. Persze nem biztos, hogy nem érdemli meg, akár tanulhatott is (a többi tárgyból is jókat szokott írni), de ez akkor sem helyénvaló.

Ráadásul már az eleve fura, hogy vele tegeződik az oktató, de mindenki mást magáz (nem csak a csoportból). Meg neki egyből ugrik segíteni, meg mosolyog rá stb.

Jövőre is (azaz kövi félévben is) ugyanez az oktató fogja tartani ezt az órát és a csoport felállása sem fog változni.

Szemétség lenne erről szólni valakinek?

Természetesen nem egymagam akarok, az egész csoportnak szemet szúrt már ez, az ötlet is közös. Az igaz, hogy jobb végülis nekünk nem lesz, de én akkor sem bírom az igazságtalanságot és ezzel mások is így vannak, plusz szerintünk az ilyesmit az egyetem szabályzata sem engedi.

2019. dec. 16. 09:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mielőtt még bármi lépést is teszel az ügyben, először mérlegeld magadbsn, neked személy szerint milyen hátrányod származik abból, ha ők (tényleg) együtt járnak?

Mert lehet nem járnak együtt, csak szimplán jóban vannak egymással (egyetemen van ilyen, mivel sokszor az oktatók csak kicsit idősebbdek a hallgatóknál) és a végén borzasztóan bebukod ezt a dolgot. Én eleve annak a híve vagyok, hogy az mindenkinek a magánügye, kit választ és kivel jár együtt. Ha ők véletlen egy pár, lehet hülyén nézne ki, ha tegezödnének egymással?

Nyilván nem a gyakorlat vagy a zh alatt kell a szerelmeseknek össze ülni és csókolozni. De ha azt állítod, hogy a szaktársad más tárgyaknál is jó eredményeket ér el, akkor nincs értelme kivételezésre gyanakodni és más életében vájkálni. Ezért is jó, ha az eredményeket eha kóddal teszik nyilvánossá és nem saját névvel.

Azt javaslom, gondold át ezt a dolgot! Annyira nem lehet fontos pont az az egy tárgy, hogy a Te személyes elő meneteledet gátolja valaki megérdemelt vagy meg nem érdemelt sikere. Az egyetem amúgy se az a hely, ahol kiközösítik a kicsit más embereket, mert más a hajuk, idősebb-fiatalabb párjuk, stréberek vagy éppen 2es csúsznak át mindenből.

2019. dec. 17. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!