Mi volt a legrosszabb iskolai élményed, ami egy alapvető szükségletedhez köthető?
Alapvető szükségletek alatt ezeket értem:
Biológiailag: evés, ivás, mosdó használat, hőmérséklethez való alkalmazkodás, elegendő szellemi pihenés.
Társadalmilag: tulajdonod védelme, munkaterületed(pad) tiszteletben tartása, a neved megfelelő kiejtése, magánügyeid védelme (mint a jegyeid, a családi helyzeted, az egészségügyi állapotod) indokolt esetben speciális segítség igénybevételére lehetőség.
Ha valamit kihagytam, kiegészíthetitek.
1. Félig olasz vagyok, és mivel apukàm olasz a magyarok számára elég "furcsa" csalàdnevem van. Na, volt általánosban egy idióta ANGOLtanàr, akinek 4 év alatt kb 10000-szer mondtam el, hogy kell kiejteni, de ő folyamatosan cikizett, nagyon ciki gúnyneveket aggatott rám és egyszer az egész ISKOLA előtt ordított rám egy nagy kirándulàson a gúnynevemen, MINDENKI kivétel nélkül rajtam röhögött, azt hittem, hogy ott helyben elsüllyedek, legszívesebben meghaltam volna a helyszínen azonnal, soha nem alàzott meg senki annyira, mint az a kur va.
2. Volt általánosban az alagsorban egy technikaterem, ott nyáron borzasztóan meleg volt, kb 50 fok, levegő sem volt bent, már szèdültem, hányingerem volt, stb. De az ablakokat az idióta tanár miatt persze tilos volt kinyitni(A tanár az előző sztoriban említett tanárnő férje volt).
Gimiben nyári gyakorlaton volt kb ugyanez, igaz ott lehetett ablakot nyitni, de kb mindenki az àjulàs szélén volt.
3. És volt egyszer életemben amikor rasszizmus áldozata lettem. Volt egy kémia tanárom gimiben aki folyamatosan minden órán olyanokat mondott nekem, hogy húzzak haza oda ahonnan jöttem, mert úgysem vagyok magyar, büdös migrans vagyok, aki èlősködni jött az országba, biztos én is ráztam kerítést a hatàrnàl és úgy jöttem be, ő gyűlöli a külföldieket, stb. Hozzáteszem Mo-n születtem, és félig magyar vagyok(nem szlovàk, nem roma, nem romàn, hanem magyar). Ehhez mérten szivatott is, nem elég, hogy ezeket egy egész osztály előtt adta elő, de még meg is akart buktatni.
5. És végül egyszer ettem matek óràn gimiben, és olyan mondatot mondott nekem a tanár amit én soha életemben nem mondanék senkinek.: ,,A ràk egye ki a gyomrod, ne egyél!" Mindenféle túlzás nélkül ezt mondtax és igen, a tanár. És igen, valóban ettem, bűnös vagyok, de ilyet egy tanár akkor sem mondhat egy diáknak, nem hiszem, hogy egyetemen ezt tanítják.
Általánosban nem lehetett zárni a WC ajtaját, csomószor volt, hogy rámnyitottak. A lány öltözőnek még ajtaja sem volt, valami miatt leszedték és több mint egy évig nem szerelték vissza. "Szuper" volt szégyenlős kistiniként a fiúk látóterében átöltözni tesire!
A padon védelme abszolút nem volt meg, volt egy srác, aki azzal szórakozott, hogy a taknyát és egyéb váladékait rendszeresen az asztalomra kente.
Hála istennek gimibe már egy normálisan felszerelt épületbe és normális diákok közé kerültem!
Befestettem a hajam és azóta emósnak hívtak. A tanárok is. A tesitanár mindent megtett volna érte hogy kirúgasson. Mindent elhíreszteltek rólam, pl leszbikus vagyok, iszok, drogozok, egy k...rva vagyok aki mindenkivel lefekszik. (szűz voltam és soha nem volt kapcsolatom amúgy..) Mindezt egy hajszín miatt.
Egyetemen nem fűtöttek télen, sokszor vastag télikabátban is remegtem az előadóteremben ülve.
Nem egy átlagos nevem van. Volt hogy azt hitték kamu név, és nyomoztak utánam mi lehet az "igazi nevem". Egy tanár mindig más néven hívott. Ez olyan szinten felhúzott, hogy én is elneveztem őt Lakatos Buksinak. Érdekes, hogy ő megsértődhetett ezen, felháborodhatott, de nekem el kellett viselnem az egészet..
Csak szünetben lehetett wc-re menni. Elég erős a vérzésem, sokszor megindult, mintha bepisiltem volna. Mindig azon aggódtam, hogy mi van ha átüt? Vajon átütött már? Mit csináljak akkor?
Iskolában, egyetemen, mindenhol azt tapasztaltam hogy a női wc-kben össze van hugyozv4 az ülőke, a föld. Sokször össze is vérezve, még a fal is. Nem húzzák le a wc-t, még ha sz4.rnak se.
A férfi wck tisztábbak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!