Nem fura szerintetek ha egy tanár nem akar gyereket?
Nemcsak az lehet az oka, hogy nem szereti a gyerekeket, hanem ezer más. Ezt egy külső személy nem tudhatja. Lehet, hogy annyira szereti azt a negyvenes nőt, akinek már nem lehet gyereke (vagy már nem akar), hogy feladja a kedvéért, hogy sajátja lehessen. Lehet, hogy anyagi okai vannak. Lehet, hogy örökletes betegség van a családjában, amit nem kockáztat be. Lehet, hogy meddő (ő vagy a párja). Lehet, hogy pont annyira a hivatásának él, hogy úgy érzi, egy saját gyerekre nem maradna annyi energiája lelkileg, és nem akarja kitenni ennek a gyerekét. És igen, az is lehet, hogy nem szereti a gyerekeket, de pl. ezen belül az is lehet, hogy egy bizonyos korosztályt nem tud elviselni, mondjuk a kicsiket, míg a kamaszokkal tök jól megtalálja a hangot.
Én pl. kicsiben szerettem a saját gyerekemet, de szerencsém is volt vele, mert jó gyerek volt, de a kicsiket nagy tömegben nehezen viselem. Tanítottam két évet általánosban, és pokoli nehéz volt (számomra). Klasszisokkal jobban szeretek középiskolában tanítani, főleg az utolsó két évfolyamon, tehát inkább fiatal felnőtteket. Igen, ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!