Volt már olyan tanárotok, akit mindenki szeretett, csak ti utáltátok, vagy fordítva?
:DDD Igen, még most is van. Az egyik nyelvtanárt konkrétan az egész iskola dícséri, a diákok is, hogy jól tanít, engem meg kiráz a hideg tőle. Mindenkinek vájkál a magánéletében, mindent tudni akar. Én speciel nem javítottam, nem lettem okosabb amíg ő tanított. Ha elfelejtjük a házit/dogát, akkor elnézi, írhatunk javítót is, ha szarul sikerült, ezzel szerintem hosszútávon mi szívunk.
A másik tanár, akit én szeretek, és a többiek utálják, szintén nyelvtanár, az ő helyére jött a fent említett tanár. Ő 2 évig tanított, szerintem azalatt a 2 év alatt többet tanultam, mint előtte összesen. Kellően szigorú volt, de látta, hogy mikor nem kell erőltetni egy-egy anyagrészt. A többiek azért utálták, mert néha (hozzáteszem, teljesen jogosan) kiborult, és kiabált velük.
Mindketten amúgy nemzetiségi nyelvtanárok, az első nő, a másik férfi (Nem tudom, hogy ez számít e valamit)
Volt. Most hirtelen kettő jut eszembe. Gyerekként konkrétan gyűlöltem bejárani az óráira mindkettőnek.
Az egyik külföldön volt egy olya órán hatodikban, ahol a tanár kiállt, mondta az anygaot, aztán x hetente kiosztott egy fehér lapot és lediktálta a kérdést mi meg írtuk a válaszokat.
Nos az a hely kétnyelvű és a második nyelven tanított, amit én nem ismertem. Konkrétan egész óra arról szólt, hogy bambulok és unom magam, az anyagot nem értettem meg, a dolgozatnál a kérdéseket sem és úgy nézett ki egy doga, hogy leírtam random szavakat vagy mondatokat, amik a könyvből eszembe jutottak ő meg mindig megalázott azzal, hogy felolvasta őket dogaosztásnál és röhögött.
Sokszor mondtam, hogy egyszerűáen nem értem, de ő lustának gondolt.
Az udvaron az egyik felügyelő volt és állandóan b.nkózott. Fájt, mert előtte levő évben meg, amikor nem tanított, imádott engem és tök sokat beszélgettünk.
Mondjuk igaza volt, mert én is tehettem volna többet.
Vele 19 éves korom körül találkoztam, amikor meglátogattam a régi sulit, akkor tök kedves volt. Nosztalgáiztunk, hogy szófogadó, aranyos kislány voltam.
A másik gimiben volt. Állandóan elővett a tanár, hogy most ezt mondtam neki és így néztem rá (közben sehogy sem néztem rá és semmi sértőt nem mondtam neki). Minden xarért lebaxott az egész csoport előtt. Utáltam mint a xart, hogy mással kedves, de engem órák után is kifgiyel és elmondja, hogy én ezt meg azt mondtam róla és, hogy mivel így néztem rá úgy vagyok egy szemétláda, meg, hogy biztos azért néztem rá így, mert ezt gondolom.
Viszont így utólag értem már, hogy mi volt ezzel a célja.
És nem is lehetne értékesebb a szenmemben. ha gyereken lesz egyszer, remélem ő fogja tanítani.
Én egy eléggé elvarázsolt gyerek voltam, kicsit naiv is, nem nagyon fogtam fel, hogy hogyan működik a világ és kicsit akaratos is voltam, azért, hogy másoknak meg tudjak tenni dolgokat szívességeket és azt is engedtem, hogy kihasználjanak. Azt mutatta be nekem, hogy majd a hétköznapokban mi lesz velem, ha ezt a stílusomat nem hagyom el.
Nagyon sok tabnár csak bemegy az órára és ledarálja az anyagot és ő úgy nevelt minket, hogy nem is az ofőnk volt. Hatalmas elismerésem neki!!!!
Nekem mindkèt esetre volt pèlda! :)
Általánosban volt egy magyar tanárom , az iskola nagy rèsze utálta , mert szigorú volt ès nem volt valami barátságos,èn viszont szerettem mert baromi jól tanított.
Gimibe volt egy tesi tanárom, akit mindenki istenített ,meg imádott. Èn viszont a mai napig utálom, ugyanis engem állandóan alázott ,beszólt ,lenèzett. Egy èv után iskolát is váltottam (nem csak emiatt a tanár miatt )
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még :)
Amúgy a kérdés onnan jött, hogy gimis koromban nekem is volt egy tanárom, akit mindenki imádott, még a legsuttyóbb, mindenből bukásra álló osztálytársaim is dicsérték, hogy amúgy milyen jó tanár, csak ők lusták, ezért állnak nála is bukásra...Én viszont mindig is gyűlöltem, de ezért tett is. Mondjuk tény, hogy az óráját utáltam és nem mondanám magam a legroszgalmasabb diáknak, de azért másokat sokkal jószívübben osztályozott, mint engem, erről sokat elmond mondjuk az a tény, hogy még egy olyan embernek is jobb szóbeli felelet-jegyei voltak nálam, aki nem tudta az égtájakat és mikor mondta neki a tanár, olvassa fel a térképen az X országtól keletre lévő ország nevét, az illető csak üveges szemekkel bámult...Valamint minden alkalmat megragadott, hogy megalázzon, szinte minden órán elmondta, hogy én el se fogok jutni az érettségiig, vagy ha igen, úgyis megbukok, valamint órákon sokszor piti dolgok miatt üvöltött velem, pl. nem egyszer ki akart küldeni az órájáról, mert az ablak mellett ültem és néha ki mertem egy pillanatra nézni az ablakon. Mások meg végigbeszélgették az óráját, meg elaludtak rajta, de nekik semmit nem mondott, vagy max. ilyen poénosan szólt nekik, hogy figyeljenek rá, pl. "Annácskám, tudom, hogy unalmas az anyag, meg én is, de ebből fogsz jövőre érettségizni!". Ja és az adott tanár igazgatóhelyettes is volt, szóval ilyen házirenddel kapcsolatos dolgokba is volt beleszólása és hozott is pár agyf4sz szabályt...A lényeg, hogy a diákok ezek után is szerették és én mindig is magamban kerestem a hibát, hogy én mit csinálhattam, amiért ilyen utálatos velem, de utólag már úgy gondolom, nem velem volt a baj, csak az illető volt egy idióta, frusztrációkkal teli k...a, aki a neki nem szimpatikus gyerekeken vezette le a feszültséget. De amúgy kicsit megnyugtat a tudat, hogy pár másik tanár szóvá tette 1x-2x, hogy hasonló véleménnyel vannak róla, mint én.
A német tanáromat utáltam középiskolában. Mindenki bírta, mert laza volt. Az óráján mindenki beszélgetett, dobálóztak, a kiközösítetteket megverték. Ő nem szólt semmit.
Én pont ezért utáltam, nyugisan nézte ahogy egy gyereket köpködnek. Amikor segítséget kért akkor csak a vállát vonta.
Németül se tudott normálisan...mindig szótárból nézte a szavakat.
Egyetemen az alkotmányjog tanárt utálta mindenki. Túl szigorúnak tartották, szóbeli vizsgán mindenki panaszkodott hogy nem lehet nála átmenni, nem segít, beszól, stb.
Azzal aki tényleg tanult rendes volt. Lehetett vele beszélgetni, viccelődni is...teljesen normális volt szerintem.
"Volt 1. Eléggé szigorú pali volt,sokan tartottak tőle. Én viszont nagyon jól kijöttem vele mert piás volt én meg bandáztam estenként és időnként összefutottunk az éjszkaban amikor matt részeg volt."
Na látod nyugaton ezért nem engedik, hogy szigorú terrorizáló tanárok legyenek. Mert aki hülye és szemétláda, azzal úgyse tud mit kezdeni (csak haverkodik vele és lovat ad alá), aki normális, azokkal meg ok nélkül szigorú, ok nélkül tartja terrorban őket. Én nem hogy nem dicsérném a szigorú tanárokat, de egyenesen rossz tanárnak tartom őket. mellesleg nem lenne baj, ha valaki szigorú, de általában a szigor odáig terjed, hogy akik normálisak, azokkal szigorú (hiszen ezért is szigorú tanárok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!