Minek tanulnak az emberek mérnöknek, mikor nagyon szarul keresnek?
Én azért tanultam mérnöknek, mert könnyen megy a matek, az algoritmus elmélet és elemző típus vagyok, aki összetett rendszereket könnyen átlát és észre veszi bennük a fejlesztésre alkalmas területet.
Ilyen hozzáállással elkergettek volna a pékbe segédmukásként.
Hol keres nettó 150-et a vegyészmérnök? Nálunk többszörösét.
Én pl a négyszeresét viszem haza pesten.
23-as, ez igen ostoba kérdés volt.
Győr pl. valóságos eldorádója a villamos- és autógépész-mérnököknek. Én ezt ismerem, de aki máshol lakik, biztos tud arról is mondani valamit.
Persze, aki azt képzeli, hogy csak Budaörstől Gödöllőig, Szentendrétől Érdig létezik civilizált élet ebben az országban, és azon túl már nyereg alatt puhítják a húst, annak kár bármit is mondanunk.
Miért nem azt kérdezitek Győr és Pest helyett, hogy a Hortobágyon van-e mérnöki munka?
"Te pedig mérnökként 50 évesen még abszolút aktív életet élhetsz, jó szellemi és fizikai állapotban, továbbra is hétfőtől péntekig nap közben végzett munkával, jó kilátásokkal idős korodra."
Ez sem igaz, mert egyik ismerősöm hajtós mérnök volt, aki Ceglédről Pestre járt minden nap, 46 évesen szívroham vitte el a stressz miatt. Túlhajszolta magát és nagyon jól keresett. Egy segédmunkás/szaki soha nem stresszel, leszar mindent, de az igaz, hogy fizikailag tönkremegy.
Van igazsag abban, amit az utolso irt. Szellemi munka is nagyon stresszes tud lenni, attol meg, hogy jobban megfizetik, ugyan úgy kepesek bizonyos munkahelyen a 200%-os teljesitmenyt elvarni az emberrol es a szart is kihajtani beloluk.
Fizikailag "nem megterhelo", de a sziv megerzi a sok stresszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!