Hogyan lehet kivitelezni azt, hogy az állásinterjú után csak, akkor kezdesz az új munkahelyeden, ha az előzőnél lejárt a felmondási idő?
te a felmondási időre gondolsz és nem a próbaidőre
próbaidő alatt bármikor felmondhatsz mindenféle magyarázat nélkül
amúgy ez így megy, kérdezik, hogy mikor tudsz kezdeni és megmondod, hogy 1 hónap múlva, vagy van olyan poszt ahol már jóval előre keresnek embert
A Próbaidő alatt, akármikor felmondhatsz.
Az interjún meg megkérdezik, hogy mikor tudnál kezdeni és ott bemondod, hogy a FELMONDÁSI időd x napos vagy, hogy próbaidős vagy és így azonnal tudsz kezdeni.
Ha tényleg azt szeretnéd, hogy a PRÓBAIDŐ végén menj csak el az új helyről akkor csak simán bemondod a próbaidő utolsó napját lehetséges kezdési napnak, amikor az interjún rákérdeznek, hogy mikor kezdesz.
Egy munkahely számol azzal, hogy a jelentkezők épp dolgoznak valahol és van felmondási idejük, szóval belekalkulálják.
Ez mindenhol így megy.
A legtöbb helyen hosszútávra keresnek embert, 1 hónap nem oszt nem szoroz.
Én is akkor mondtam fel, amikor megkaptam a mostani állást. Tőlem is kérdezték, mikor tudok kezdeni, mondtam, hogy egy hónapos felmondási időm után.
Tudod, sok helyen egyébként annyira ki tudja nyírni a közeg a munkavállalót, hogy ha éppen nem az éhen halás fenyegeti az embert, akkor felmond, és keresgél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!