Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nektek ebből nincs elegetek?

Nektek ebből nincs elegetek?

Figyelt kérdés

Nekem abból nagyon, hogy a munka miatt úgy érzem, hogy minden napom el van b*szva. Ez úgy értem, hogy alig marad időm aznapra, pl magammal foglalkozni/szórakozni. Egy napom így néz ki: 9.30-kor kezdem a munkát, 18.00-kor végzem, kb 18:30-ra vagyok otthon és akkor még SEMMI sem történt. Este fél 7-kor, nonszensz. A munkára nem panaszkodom, mert összességében szeretem, nem is megterhelő, viszont az eléggé idegesít hogy 9-nél előbb nem lehet kezdeni. Szívesen mennék 8-ra (annál előbb nem), hogy legalább 16.30-ra meg legyek mindennel. Belegondoltam viszont, hogy hiába lennék meg mindennel akkorra, mert cserébe meg kelhetnék nagyon korán és úgy is csak késő délutánra végeznék. Nekem ebből van nagyon elegem, hogy a munkahelyek nagy részénél KÖTELEZŐ 8 órát bent rohadni, még akkoris ha az ember dolgozna inkább csak napi 5 órát, természetesen annak megfelelő (kevesebb) fizuért. Fel se vesznek, vagy csak pofán röhögnek, ha ilyet mondok egy interjún. Én legszívesebben 8-13ig dolgoznék mindennap, simán ellennék annyi pénzből is, cserébe meg lenne egy csomó szabadidőm, hisz annyi mindent lehet manapság csinálni ebben a csodás világban! Szeretek élni, úgyhogy nem a munkával akarom eltölteni a nagy részét, ilyen sz*rra pazarolni.

Felmerült bennem a kérdés, hogy szerintetek nem lenne sokkal jobb, ha ez választható opció lenne, és tudna az ember 5 órás műszakokat is vállalni?

2019. júl. 9. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

"Szívesen mennék 8-ra (annál előbb nem), "

na itt jót röhögtem

2019. júl. 9. 20:24
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 látom a kárdást nem sikerült értelmezni:/
2019. júl. 9. 20:26
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Ezt hívják részmunkaidőnek.
2019. júl. 9. 20:27
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Igazából vannak helyek, ahol van 4-6 órás munkavégzés. Nyilván (ezek szerint) nem ott, ahol te dolgozol, de vannak. Ha ennyire gyűlölöd, és elég az a pénz is, nézz szét ezek között.
2019. júl. 9. 20:28
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Összességében nekem is ez a bajom az egésszel. Ezért más megoldásokban keresném a megélhetést.
2019. júl. 9. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak részmunkaidős állások, de szerintem te akkor járnál jól, ha kitanulnál valamit, amivel szabadúszó lehetsz. Én is ezt csináltam, nem bírtam a kötöttségeket.
2019. júl. 9. 20:52
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Wow babám 7 órás korai kelés és 8 óra munka .. borzasztó életed van :D
2019. júl. 9. 22:35
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
Nekem nincs elegem.
2019. júl. 10. 05:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez annyira borzalmas munkaidő, hogy lehet, hogy emiatt el se vállalnám a melót - pedig nagyon nem vagyok abban a helyzetben, hogy válogatni tudjak.

Nekem talán a 7:30 - 16:00 az ideális. De 7-re is szívesebben bemennék, mint 9-re.

Egyébként igenis rengeteg idő napi 8,5 - 9 órát bent rohadni egy munkahelyen, mellette mondjuk kilincstől - kilincsig 2 x 45 perc utazás.

Részmunkaidős állást nem túl sokat lehet találni.

Én bármikor megpróbálom elképzelni, milyen életet szeretnék 5, 10 év múlva, bizony 6 óra munka szerepel az előttem megjelenő "képben".

Jó, van az az 1 %, aki szereti a munkáját - bár nekik se lehet jó, ha kényszerből csinál az ember valamit és ilyen sokat, bármit könnyű megutálni - meg van, aki lusta, nem sportol, nics kreatív hobbija, nem főz magára, csak a tévé előtt ül otthon..

Nos, ők érezhetik, hogy nekik kell, hogy heti 45 órát a munkahelyen rohadjanak.

2019. júl. 10. 06:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
De rohadtul elegem van, de sajna nem nyertem a lottón nem örököltem kiadható lakásokat a rezsit meg a kaját Visszont ki kell köhögni valamiből...
2019. júl. 11. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!