Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az idősebbek, miért tartják...

Az idősebbek, miért tartják hálátlannak, semmirekellőnek a fiatalokat, csak mert gyakran váltanak állást?

Figyelt kérdés

Még a 40-es, 50-es generációk is fújnak azokra, főleg Y generációs fiatalokra, akik gyakran váltanak állást.

Én még nem vagyok 30 sem és a jelenlegi munkahelyem nem az első.

Szerintem a gond ott van, hogy az idősebbek nem értik a munkaerőpiacot.

Amikor kézhez kapja az ember a diplomáját és állást kap, ott nincs tárgyalási pozícióban, kivéve, ha valami ritka és nagyon keresett végzettsége van.

Én a legelső munkahelyemen másfél évet voltam,majd váltottam, a másodikon viszont már 23 százalékkal több pénzt kaptam.Aztán, a második munkahelyemen, nem tetszett,hogy nincs érdemi béremelés, hanem csak bruttó 20-30 ezernyi morzsával dobják meg a fizetést évente.Ott voltam két évet és így tovább.

Én pont olyan fajta vagyok, aki a különböző folyamatokat sokkal hamarabb elsajátítja, mint az átlagember, még akkor is, ha idegen nyelven folyik az egész,

Illetve egy cég, egy részleg működési hibáit sokkal hamarabb felfedezem, mint az átlagember.

A mai magyar munkaerőpiac úgy működik, ha érdemi fizetésemelést akarsz magadnak, akkor állást kell váltani, ugyanis, akkor tárgyalási pozícióban.

Ha az adott cégnél raknak magasabb pozícióba, akkor sem vagy tárgyalási pozícióban.

Az idősebbek ezt nem annyira értik, emiatt nekik úgy jön le,hogy a fiatalabbak nem becsülik a munkahelyüket.

Igen, de minek becsüljék meg, ha a legtöbb cégnél nem akkora érték a tapasztalat, lojalitás,hogy megadják azt a bért, amit a konkurencia simán kiköhög?

Ha a cég részéről nincs jutalmazva a hűség, akkor munkavállalói oldalról sem lesz.

2019. júl. 6. 10:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Még kézhez se kaptam a diplomát, mégis már a harmadik állásomat pusztítom. Mikor felmondtam az előző helyen, és mondtam mamának, hogy igazságtalanul bánnak velünk, kilépek, először megpróbált meggyőzni, hogy ne hagyjam ott a biztos helyet, akkor miből fogok élni? Mondtam, hogy bármiből, elmegyek krumplit pucolni, vagy takarítani, amíg nem találok jobbat. Utána meg azt mondta, milyen jó nekünk, hogy mi ezt megtehetjük, ő is úgy kilépett volna a munkahelyéről, mert vele is igazságtalanul bántak, és még a munkatársak is szívatták egymást, de egyrészt nem volt más munkalehetőség, másrészt aki gyakran váltott, azt megszólták.
2019. júl. 8. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!