Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti hogyan viselitek el a...

Ti hogyan viselitek el a munkát, mint olyat, hogy állítjátok át a hozzáállásotokat?

Figyelt kérdés
Még unalmasabb is, mint a suli, sokkal nagyobb tétek vannak és több órát kell bent lenni.
2019. júl. 3. 12:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%
Bakker ez a jövő nemzedéke....
2019. júl. 3. 14:29
 12/28 A kérdező kommentje:
Fogalmad sincs, hány éves vagyok. :D
2019. júl. 3. 14:30
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Vettem a fáradtságot, tanultam, képeztem magam. Olyan szakmám van, amit szeretek, jó vagyok benne, ezért megbecsülnek, elismernek. Nincs mit átállítani a hozzáállásomon. Az idő alapvetően gyorsan elmegy a munkahelyemen.
2019. júl. 3. 14:38
 14/28 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem a munka ezerszer jobb, mint az iskolás évek.

Alapból olyan területre jelentkeztem, amihez értek, a nyelvet jól tudom hozzá, tehát nem rossz szájízzel húzom az igát és nem szomorúan zárom a napot.

Bejövök, ledolgozom a 8 órát, hazamegyek és ennyi; nincs plusz kötelezettségem. Amint elhagytam az irodát, azt csinálok, amit szeretnék.

Ezzel szemben az iskola;

1. egy tanuló nem minden tárgyból jó; van, ami nehezebben megy neki és azoknak köszönhetően rossz szájízzel zárja a napot, mert pl egyest kapott

2. írod, a munka unalmasabb; sokkal unalmassabb olyan tanórákat végig ülni, amik egyszerűen nem érdekelnek.

3. Ott letellik az x óra, amit betöltesz, hazaérsz és tanulnod kell a következő napra. Eljön a hétvége és akkor is az iskolával kell foglalkozni

A tétekről is írsz.

Ha elvégzed rendesen a munkát, fejlődsz, stb., a súlyosabb negatív következményekkel nem igazán kell számolni.

Az aprób negatívumok pedig Téged érintenek.

Nincs olyan ember, akit megszídna az édesanyja, mert a munkahelyén írásbeli figylmeztetést kapott a főnökétől, mert olyan hibát vétett.

Ezzel szemben iskola alatt a szüleid is bele vannak vonva és ők is nyomást gyakorolhatnak még Rád.

2019. júl. 3. 15:48
 15/28 A kérdező kommentje:

8 óra:

Persze...

Otthon azt csinálsz, amit akarsz:

Kicsoda? Házimunka, gyerekek, tanulás, másodállás, ügyintézés, egyéb? ?!?

Tét:

Elrontasz egy apró dolgot, pl egy szóról megfeledkezel és valakinek többezres kárt okozol ezzel. Nem biztos, hogy leszidnak, lehet, hogy csak egy normál hangnemű, de határozott mondatocskát kapsz, de akkor is...

2019. júl. 3. 15:57
 16/28 anonim ***** válasza:
Téged most amúgy a szüleid tartanak el vagy mi ha nem dolgozol?
2019. júl. 3. 16:24
 17/28 A kérdező kommentje:

Miből szűrted le, hogy nem dolgozom?

Ma voltak üres időszakok, emiatt nem mehetünk el hamarabb - már csak a munkánk jellegéből adódóan sem.

2019. júl. 3. 16:29
 18/28 anonim ***** válasza:

Jó kérdés. Nézzetek le, de én pl. szeretem a munkám. Van benne kihívás rendesen, napi szinten. Szellemi és fizikai munka is egyben. Testileg megedzett kicsit és rengeteget tanultam 2 év alatt, amit nem csak munkában, de bárhol tudok kamatoztatni, ahol szerelni kell.

Úgyhogy nekem nem kell sokat erőlködni, hogy elviseljem.

Igazából eddig minden munkahelyemen az emberek okozták számomra a kellemetlenséget, még a biorobot munkában is megtaláltam azt, amit élveztem korábban (manapság már egyértelműen nem biorobot vagyok), csak hát a kollégák... Ugh. Na hozzájuk kellett erő, energia és sok (nem létező) türelem.

2019. júl. 3. 16:45
 19/28 anonim ***** válasza:
Az, hogy több órát kell bent lenni, az gáz, nem annyira jó az sem, hogy nagy a felelősség. Viszont mivel nem tudok mást tenni, így elfogadom a helyzetet.
2019. júl. 4. 00:06
 20/28 anonim ***** válasza:

8 óra:

Persze...

Képezd magad, az ne a rendszer hibája legyen, hogy nem tudsz feljebb jutni és mondjuk 12 órás műszakban kell dolgoznod.

Otthon azt csinálsz, amit akarsz:

Kicsoda? Házimunka, gyerekek, tanulás, másodállás, ügyintézés, egyéb? ?!?

Ha folyamatosan csinálod, nem halogatod a dolgokat, akkor töredéke jut naponta, mint amennyi egy jobb tanulónak a napi tanulás otthon a házimunkára, ügyintézésre. Ne vállalj másodállást, lásd előző pont. Képezd magad, legyen egy normális állásod, amiből megélsz. Gyereket meg azért vállal valaki mert ezt akarja, számol ezzel a következménnyel, nem lehet a felsorolásba illeszteni. Opcionális dolog, ha nem akarod a gyerekkel a macerát, nem csinálsz gyereket

Tét:

Elrontasz egy apró dolgot, pl egy szóról megfeledkezel és valakinek többezres kárt okozol ezzel. Nem biztos, hogy leszidnak, lehet, hogy csak egy normál hangnemű, de határozott mondatocskát kapsz, de akkor is...

Lásd első pont. Valamint legyél jó abban amit csinálsz, elhivatottság, precizitás, odafigyelés, proaktvitás stb stb. Ha alapvetően átlag feletti munkavállaló vagy, akokr egy pár ezer ft-os hibáért nem fogják leszedni a fejed. (Ha mégis, akkor lásd első pont, és keress másik helyet, mert piacképes munkavállaló vagy, gond nélkül találsz)

2019. júl. 4. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!