Minek egyetemre menni, amikor 8 általánossal is ugyan annyit lehet kereseni?
Azt vágod, hogy nem ennyit kapsz kézhez, hanem nagyjából 250 ezret?
Kb. ennyit keresek én is, egy műszakban, kényelmesen, túlóra nélkül. Egy diplomás azért kicsit többet. Ennyiért szerintem fel se kelnének.
Ettől többet keresek diplomával, kényelmes irodában.
Utazasi kedvezmény
Ruha vásárlási utalvány
Autó
Telefon
Laptop
Ezeket megkapod a gyárban.
"Éppen ezekre az állásokra keresik állandóan az embert"
Ez pont azt bizonyítja, milyen bizonytalan a pozíció.
Egy jó és biztos állásra nem keresnek állandóan embert, mert egyszer meghirdetik, felveszik az alkalmaz jelöltet és az embernek jó eséllyel évekre vagy akár évtizedekre van egy biztos állása.
Egy végzettség nélküli állásban pedig semmi biztos nincs, mert gyakorlatilag bárki le tud cserélni bármikor.
Igazából meglehet keresni akár egy szakmunkàs/érettségi bizonyítvànnyal is a 250 ezer feletti nettót. A volt főnökömnek 8 általànosa volt, és mégis vàllalkozó volt, mégsem dolgozta halàlra magàt és volt pénze dögivel, pedig nem maffiózó volt. Az már más dolog, hogy a munkàsainak például nem óhajtott fizetèst adni meg hasonlók.
Nem kell diploma ahhoz, hogy annyit keress, amennyiből nagyjàból "jól" élsz. Ha valaki CSAK a pénz miatt akar diplomát, az felejtse el. Én az informatikàban akartam dolgozni, és azt tanultam, de már a felènèl haldokoltam, mert ràjöttem, hogy én ezt gyűlölöm, és kész, és havi 1 millióèrt se csinàlnàm(Nem mintha annyira èrtenèk hozzà).
Egyébként meg ismerek olyan tanàrt akinek 3-4 diplomàja van, sőt olyat is akinek 5, és nehogy azt hidd, hogy ő milliókat keres havonta. Az ő fizetèsènek a kètszeresèt keresi meg àtlagosan egy olyan vàllalkozó aki egy arànyleg jól menő, kisebb büfèt üzemeltet(Van ilyen a csalàdban, tudom).
Egyetemre menjen az akit az adott szak érdekel, és azt mondja, hogy bàr a fizetés nem 2 millió havonta, de ez érdekel és ezt akarom csinálni egész èletemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!