Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állandóan azon gúnyolódnak,...

Állandóan azon gúnyolódnak, hogy nem hallani a hangom. Hogyan reagáljak erre ezredszerre is?

Figyelt kérdés

Közös irodánk van egy másik céggel. A két rész el van választva ajtóval. Ők 4-en vannak, én meg egyedül. Ha bent van a főnököm, akkor ketten dolgozunk itt. Vele nyilván szoktam beszélgetni, de ha egyedül vagyok, nem igazán megyek át a másik céghez, hogy beszéljek velük. 40-50 évesek, mással foglalkoznak, jönnek-mennek (ők nem ülnek bent egész nap mint én a munkakörükből adódóan.) Közös témánk sincs azon kívül, hogy megkérdezzük reggel a másikat hogy van.

Én csendben dolgozok, de állandóan beszólogatnak nekem, hogy olyan mintha itt sem lennék, miért nem szólalok meg. Az előbb is átjött onnan egy férfi, mert meglepődött, hogy hallotta a hangom, mivel telefonáltam. Egyébként meg elég gyakran kell telefonálnom, de akkor sem ordítok.

Mert mit kéne itt magamban csinálni? Mit reagáljak ezredszerre is ezekre a beszólásokra?

2019. jún. 26. 15:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10. vagyok. Ja, lemaradt, mert itt közben sokan írtak, hogy az éves értékeléskor ezt a főnököm is szóvá tette, hogy csendes vagyok. A munkámmal nem volt semmi gond, de a szöveges értékeléskor ott szerepelt valamilyen vicces formában, hogy X.!, legyél beszédesebb. Nem hülyéskedek, tényleg megkaptam még írásban is.
2019. jún. 26. 15:46
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, jókat írtatok nagyon :)

#7: A főnökünk sem közös. Az én főnökömnek semmi baja velem. Meg szokott dicsérni, csinálom mindig a dolgom. Úgyhogy a másik cég miatt nem hiszem, hogy ki lennék rúgva.

Egyébként lenne lehetőségem beszélgetni velük, de rengeteg köztünk a korkülönbség. Ők kb a szüleimmel egyidősek. Én meg 24 vagyok. Eleinte ki is mentem hozzájuk beszélni, de meguntam az üres csevegést meg az erőltetett jópofáskodást.

#11: Jaj ne már. Attól mert valaki csendes, még végezheti jól a munkáját. Mondjuk lehet más ha valakinek több kollegája van, de ennél a cégnél én egyedül vagyok.

2019. jún. 26. 15:48
 13/19 anonim ***** válasza:
91%
11. vagyok. Igen, mi többen vagyunk egy légtérben. A főnököm pont azért írta ezt rólam, mert a környezetemben lévők mind nagypofájú, törtető emberek, és - nagyképűség nélkül írom -, hogy mivel kedvelt, azt szerette volna, ha minden külső eseményen, bulin részt vegyek, ugyanúgy könyökölve törtessek, mert lemaradok. Erre célzott. Nem én nem vagyok törtető típus, nem is léptettek elő.:) Nem gond, jó nekem úgy, ahogy van. Én nem tudok megváltozni parancsszóra. Gondolom, te sem. Ezért írtam 10-es válaszomban, ha ilyen típus vagy, senki kedvéért ne akarj változtatni. A másik cég harsány nagypofájú embereit meg tojd le. Muszáj lesz, mert különben azt fogják elérni, hogy rossz kedvvel mész be dolgozni. Gondolom, te sem akarod. Először én is ugyanígy lelkiztem rajta, de erőt vettem magamon és soha nem lettem törtetőbb, könyökkel előrébbjutó. Sajna a mai világban ezek az emberek jóval sikeresebbek, de ahhoz pofa kéne. Nem mindenkinek van.
2019. jún. 26. 16:18
 14/19 anonim ***** válasza:

Éves értékelésnél persze feltüntethetik vicces formában, hogy legyen beszédesebb, meg személyes elbeszélgetéseknél szóvá teheti a főnök, de az nem ez nem vonz valami negatív következményt maga után.

Ha valaki bent ült, csinálgatja a munkáját, nincs rá panasz, nem zavar másokat sem a munkában; de soha senkivel nem beszélget és csapatépítőkre se jár el (munkaidőn KÍVÜL); mivel nincs közös témája a többiekkel, annak max megjegyzi a főnök vagy a többi kolléga.

Ha valaki nem csak félrevonul, de ellehetleníti a munkát, elszigeteli magát, nem rugalmas, nem lehet kérdezni se tőle, nem is kér segítséget, ami alapozza a hibáit - annak meglesznek a negatív következményei.

A kérdező elvégzi a munkáját, csupán csendes, mert nincs közös témája a többiekkel - és, amíg elvégzi a munkáját nem lesz gond.

Ráadásul a szóbanforgó emberekkel nem is dolgozik egy helyen, nem közvetlen kollégái.

2019. jún. 26. 16:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Kérdezz vissza, hogy "Nagyon gáz?" Aztán erre majd elkezd magyarázkodni.
2019. jún. 26. 17:26
 16/19 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. De viszont dolgoztam olyan helyen is, ahol ha beszélgetni próbáltam velük, az volt a baj, merthogy a szám jár a kezem helyett, ha nem beszéltem, csak a munkára koncentráltam, akkor meg az, mert hogy fennhordom az orrom, meg biztos lenézem őket. A "Ha van sapka, az a baj, ha nincs, akkor az."-effektus. Ilyenkor egyértelműen arról van szó, hogy eldöntötték, nem fogadna be, az egyetlen megoldás a munkahelyváltás.
2019. jún. 26. 17:41
 17/19 anonim ***** válasza:
fogadna=fogadnak
2019. jún. 26. 17:44
 18/19 anonim ***** válasza:

14., te valamit nagyon félreértettél. Mert gondolom, nekem szántad a mondandód. Igen, valóban lehet negatív is hosszú távon, csak tudod az ilyen csapatépítő tréningek arról szóltak, hogy a nagyfőnök minden egyes alkalommal be akart hálózni, én meg nem hagytam, velem ellentétben viszont mások simán... Nem voltam az ilyesmire vevő. Remélem, érted, mit akarok vele mondani.

Kérdező, bocs az offért, a lényeget már leírtam neked.

2019. jún. 26. 18:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Én szóba se állnék velük. Minek? Még csak nem is munkatársak.
2019. jún. 26. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!