A netto fizu lehet tobb a delutani/ejszakai/hetvegi potlekoknak koszonhetoen tobb mint a brutto ber?
Hat nem vagy magasan kvalifikalt. Es akkor nagyon finom voltam.
Próbáld meg a nettó es a bruttó szó jelentéset megerteni.
Hogy valaszoljak is. NEM
Bár az en nettom tobb nehany ember bruttojanal
Nem ismerjük, hogy nálatok milyen pótlékok vannak, de elképzelhető, igen, főleg ha túlóra is van benne.
Pl 300.000 Ft a havi bruttó béred, akkor az nettó 200.000 Ft durván. Ha azt akarod, hogy a nettó bér legyen 300.000 Ft, (természetesen ekkor a bruttó is emelkedik), akkor az 450.000 Ft bruttó lesz, vagyis másfélszeres lesz, tehát olyan, mintha minden órára járna 50% pótlék. (A túlórákra járó bért vissza kell osztani a havi normával, így kijöhet ilyen magas százalék)
Azt csakis azert irtam hogy viszonyitas kérdése hogy lehete tobb a netto mint a bruttó.
2embert osszehasonlitva igen, lehet tobb. Egy senior programozonak valoszinuleg tobb a nettoja mint az en bruttom. Azonban sem nekem sem a peldamban emlitettnek nem lehet tobb a nettoja mint a bruttoja.
Egyeb problema?
A bruttó bérednél többet nem fogsz kapni, sőt, a bruttódat sem kapod meg soha nettóként.
A bruttó ALAPbérednél viszont kaphatsz többet nettóban a műszakpótlékokkal. Ha havibéres elszámolásban vagy, az alapbért mindig műszakpótlék nélkül számolják, így annak a bruttó értékét elérheti vagy meg is haladhatja a műszakpótlékokkal elért nettód.
0 szazalekra lepontozva, pedig a kerdező a buta.
Meg jo hogy lehet tobb a nettoja bárkinek,mint a brutto alapbere. Az egesz attol fugg mennyit tulorazik illetve a mennyi potlek jar neki. Ha az alapberehez viszonyitva kijon hogy tobb mint 33,5% a potlek es a tulora akkor a netto fizetese eleri az alap bruttót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!