Mit tegyek ha mindig kieg a kep amikor fotozok? (Pl. Egy portre, az eros napsutesnek koszonhetoen. Mintha nem tudna kezelni a gep az eros fenyt. Pedig aranylag jo gepem van: Nikon D3100-as)
#4: Hülyeséget ne beszélj, ha az ISO-t növeli akkor az egész ki fog égni.
Kérdező: Ne fotózz portrét ha fogalmad sincs a fotográfia alapjairól.
5-ös, te úgy születtél, hogy mindent tudtál? Miért ne fotózhatna bárki bármit, akár portrét is?
Nézd meg a használati utasításában, hogy az expozíció korrekciót hogy lehet beállítani. Ha esetleg nem 0-nál van, akkor tedd 0-ra. Teljesen automatán is kiég?
Sziasztok,
Áruld el milyen beállításokkal próbálkoztál.
Említették itt előttem az expozíció korrekciót, mint lehetséges első ok. Szerintem is.
De még megnézném a fénymérés módját is! Mert nem mindegy, hogy hova mérsz fényt, és hogyan. Én spot mérésre állítanám a gépet (pl ellenfénynél tuti) és az úgy a mérném a helyesen exponálni akart felületen a fényt felületet - portrénál az arc, szem - ha túlexponált lesz (pedig helyesen állítottad be a gépet, talán még valamelyik automatikát is használtad) akkor baj van, mert így a mért felületnek jónak kell lennie. Még a fénymérő hibája is okozhatja a bajt, igaz ilyennel még nem találkoztam.
Ha állítgattál a gép menüjébe, de nem tudod, hogy mit, érdemes lehet visszaállítani, alap gyári beállításokra. Utána megpróbálni.
Egy kérdés még a végére. Mit értesz kiégés alatt, és erős fény alatt? Mert sok olyan helyzet van, amikor bizonyos részletek kiégnek a képen - de ezt most had ne magyarázzam...
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!