Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mit tegyek ha mindig kieg a...

Mit tegyek ha mindig kieg a kep amikor fotozok? (Pl. Egy portre, az eros napsutesnek koszonhetoen. Mintha nem tudna kezelni a gep az eros fenyt. Pedig aranylag jo gepem van: Nikon D3100-as)

Figyelt kérdés

2013. máj. 18. 14:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mindig túl világosak a képek? Nincs rárakva expozíció korrekció?
2013. máj. 18. 14:57
 2/13 A kérdező kommentje:
az egy olyan gomb amin egy + es egy - jel van? Hiaba nyomom meg, nem tortenik semmi
2013. máj. 18. 15:01
 3/13 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, hogyan lehet állítani azon a gépen. Ha neked sincs, akkor nem csodálom, hogy rossz képeket csinálsz.
2013. máj. 18. 15:06
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Az ISO-t állítsd automatikusra, vagy ha azon van akkor próbáld 6400 környékén.
2013. máj. 18. 15:24
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

#4: Hülyeséget ne beszélj, ha az ISO-t növeli akkor az egész ki fog égni.

Kérdező: Ne fotózz portrét ha fogalmad sincs a fotográfia alapjairól.

2013. máj. 18. 16:06
 6/13 anonim ***** válasza:

5-ös, te úgy születtél, hogy mindent tudtál? Miért ne fotózhatna bárki bármit, akár portrét is?

Nézd meg a használati utasításában, hogy az expozíció korrekciót hogy lehet beállítani. Ha esetleg nem 0-nál van, akkor tedd 0-ra. Teljesen automatán is kiég?

2013. máj. 18. 21:34
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem születtem úgy, viszont az alapokat megtanultam mielőtt portrét fotóztam volna. Portrét fotózni felelősség, egy másik ember az arcát adja ahhoz amit csinálsz, nem okozhatsz neki csalódást. Nulla alázat, hatalmas arc, ez jellemzi a fotós társadalmat. Botrány.
2013. máj. 19. 00:24
 8/13 Adapter007 ***** válasza:

Sziasztok,

Áruld el milyen beállításokkal próbálkoztál.

Említették itt előttem az expozíció korrekciót, mint lehetséges első ok. Szerintem is.

De még megnézném a fénymérés módját is! Mert nem mindegy, hogy hova mérsz fényt, és hogyan. Én spot mérésre állítanám a gépet (pl ellenfénynél tuti) és az úgy a mérném a helyesen exponálni akart felületen a fényt felületet - portrénál az arc, szem - ha túlexponált lesz (pedig helyesen állítottad be a gépet, talán még valamelyik automatikát is használtad) akkor baj van, mert így a mért felületnek jónak kell lennie. Még a fénymérő hibája is okozhatja a bajt, igaz ilyennel még nem találkoztam.

Ha állítgattál a gép menüjébe, de nem tudod, hogy mit, érdemes lehet visszaállítani, alap gyári beállításokra. Utána megpróbálni.

Egy kérdés még a végére. Mit értesz kiégés alatt, és erős fény alatt? Mert sok olyan helyzet van, amikor bizonyos részletek kiégnek a képen - de ezt most had ne magyarázzam...

Üdv

2013. máj. 19. 08:32
 9/13 anonim ***** válasza:
7/8! Ha egy idegent fotózol, pénzért, természetes, hogy csak akkor állsz neki, ha értesz hozzá. De régen én is a családomon meg a barátaimon gyakoroltam, 0 hozzáértéssel. Aztán amikor láttam a hibákat, utánakérdeztem, vagy utánanéztem, hogy mit kell másképp csinálni. És senki nem sértődött meg, ma meg már csinálok róluk olyan portrét, amilyet szeretnének.
2013. máj. 19. 09:24
 10/13 anonim ***** válasza:
De gondolom legalább az expozíciós beállítások jelentésével és képre gyakorolt hatásával tisztában voltál valamilyen szinten. Ez nem azt jelenti, hogy szemmel kell tudni fényt mérni és ránézésből megmondani a helyes expozícióhoz szükséges beállításokat, hanem azt, hogy tudd min változtass ha pl. kiég az arc stb...
2013. máj. 19. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!