Jogos az, hogy bizonyos dolgokat a munkaidőmből számolok le?
Irodai munka, a gépemre nem lát rá senki.
Reggelente 50, hazafelé 50 perc az utam a munkahelyre, így ezt a 100 percet (mivel munkába megyek és jövök) úgy veszem, mintha a munkaidő része lenne, így ennyivel kevesebbet dolgozok (ilyenkor YouTube, Facebook, stb.). Ezen kívül természetesen azért hogy ne folyjon ki a szemem, jellemzően 2*5 perc kávészünetet, 2-3*5 perc mosdószünetet is szoktam tartani. Ez még a "belefér" kategória?
emberek. Csak úgy szólok. A "munkahelyi baleset" fogalma mint olyan az oda-hazavezető úton vagy 10 ÉVE!!!!! nem létezik!
Ha te munkából jövet menet balesetet szenvedsz az a munkahely szempontjából már vagy 10 éve semmit se jelent, köze hozzá a munkahelynek semmi.
Ha a munkahelyEN ott benn ér valami az igen. De az úton-10 éve nem számít.
Le vagytok maradva egy csöppet.
Pontosan mi a célod a kérdéssel, nem igazán értem. A bűntudatodat szeretnéd azzal elnyomni, hogy leírod itt nekünk, vagy meggyőzni akartál?
Engem nem sikerült.
Egyébként hogy belefér-e, minden ilyen irodai munkahelyen van, aki lazsál, meg van aki nem. Ez sokmindentől függő, én pl. voltam már ugyanazon a melóhelyen élvonalban teljesítő, és átlag alatti.
Kérdező, annyira nem értem; a munka elvállalásánál kereshetsz a 30 perc utazási időn belüli körzetedben egy helyet.
Nem szorít senki se fegyvert a fejedhez, hoy te akkor is 50 percet fogsz utazni oda és ötvenet vissza.
Ha nem vagy hajlandó harminc percnél többet utazni, ott kezdődik a történet, hogy olyan helyeket keresel, ahova eljutsz harminc perc alatt - vagy, ha nem olyan helyen laksz, ahol ez lehetséges, odaköltözni.
Nem kötözködni szeretnék, csak, ha Neked az 50 perc sok, egyszerábblenne váltani, mert ez így tényleg nem világos - vagy valaki elkapott az utcán és azt mondta, hogy tönkreteszi a családod életét, ha nem ott dolgozol?
Kérdező
Vidéken hamar rájönnél hogy vagy eljár az ember jobb fizető helyre (pl Pestre duplájáért mint amennyit kapna helyben) vagy helyben nyomorog a min béres/szak min. béres fizujából.
Csak a költözéssel lehet kiváltani ezt, de az se könnyű. Akár beteg vagy idős családtag miatt vagy azért mert hiába kapsz dupláját fent Pesten, az albérlet miatt nem vagy sokkal előrébb.
A pàrom olyan helyen dolgozott ahol mindig utaznia kellett az orszàgban, szemlèltetèskèppen egyiknap Miskolcon volt, következő nap Szegeden, aztán Pesten, ès így tovàbb. Neki a cège azt munkaidőnek szàmolta ès arra is kapott pènzt, pedig nem menetrendszerinti jàrattal vagy saját autóval utazott. Létezik ilyen, szóval hülyeség azt állítani, hogy nem.
A Te esetedben azonban tényleg nem így van szerintem, míg beèrsz a munkahelyedre majdnem azt csinálsz amit akarsz(Azért majdnem, mert fèliter pàlinkàt azért nem kène lehúzni előtte).
Amíg haza èrsz meg tényleg azt csinálsz amit akarsz. Ezekhez a főnöknek semmi köze, addig amíg a kötelessègeidnek megfelelően dolgozol. Az, hogy a pihenőidőt kiveszed, wc szünetet is, stb. Az a legtöbb helyen kötelező lenne, csak sajnos sok munkahelyen nem veszi ezt figyelembe a főnök.
Az utazás nem számít bele a munkaidőbe.
Viszont ha 5 óra alatt megcsinálod a munkádat, akkor persze kell más időtöltés is.
Nekem is volt olyan munkahelyem, ahol max 4 óra alatt megcsináltam a munkát, a többi időben meg kávézgatni, lógni kellett. Ha elkezdtem volna dolgozni, a többi irodista meg tudott volna ölni. Nehogy megtudja a főnök, hogy szinte semmi munkánk, és adjon más feladatot is...Rohadt unalmas volt, ott is hagytam.
Szerintem csináld, de a főnök ne tudja meg. Na meg ezzel ne érvelj, hogy beleszámítod az utazást a munkaidődbe.
Jogosnak nem jogos, de ha elnézik neked, akkor rendben van.
Ilyen hozzáállással csodálkozom, hogy van munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!