Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogos az, hogy bizonyos...

Jogos az, hogy bizonyos dolgokat a munkaidőmből számolok le?

Figyelt kérdés

Irodai munka, a gépemre nem lát rá senki.

Reggelente 50, hazafelé 50 perc az utam a munkahelyre, így ezt a 100 percet (mivel munkába megyek és jövök) úgy veszem, mintha a munkaidő része lenne, így ennyivel kevesebbet dolgozok (ilyenkor YouTube, Facebook, stb.). Ezen kívül természetesen azért hogy ne folyjon ki a szemem, jellemzően 2*5 perc kávészünetet, 2-3*5 perc mosdószünetet is szoktam tartani. Ez még a "belefér" kategória?

2019. jún. 24. 15:50
1 2
 11/20 anonim válasza:

emberek. Csak úgy szólok. A "munkahelyi baleset" fogalma mint olyan az oda-hazavezető úton vagy 10 ÉVE!!!!! nem létezik!

Ha te munkából jövet menet balesetet szenvedsz az a munkahely szempontjából már vagy 10 éve semmit se jelent, köze hozzá a munkahelynek semmi.

Ha a munkahelyEN ott benn ér valami az igen. De az úton-10 éve nem számít.

Le vagytok maradva egy csöppet.

2019. jún. 24. 22:29
 12/20 anonim ***** válasza:

Pontosan mi a célod a kérdéssel, nem igazán értem. A bűntudatodat szeretnéd azzal elnyomni, hogy leírod itt nekünk, vagy meggyőzni akartál?

Engem nem sikerült.

Egyébként hogy belefér-e, minden ilyen irodai munkahelyen van, aki lazsál, meg van aki nem. Ez sokmindentől függő, én pl. voltam már ugyanazon a melóhelyen élvonalban teljesítő, és átlag alatti.

2019. jún. 24. 23:39
 13/20 anonim ***** válasza:

11: Ezen cikk szerint még annak minősül:

[link]

2019. jún. 25. 08:02
 14/20 anonim ***** válasza:
És aki napi 5 órát utazik (vidékről- Pestre) oda-vissza az meg azért megy fel hogy 3 órát dolgozhasson? Szép világ lenne :D
2019. jún. 25. 10:12
 15/20 A kérdező kommentje:
Aki napi 5 órát utazik, az váltson munkahelyet. 30 percnél többet nem vagyok hajlandó kompenzáció nélkül utazni. Ezért is számolom le a munkaidőmből az utazást.
2019. jún. 25. 10:39
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, annyira nem értem; a munka elvállalásánál kereshetsz a 30 perc utazási időn belüli körzetedben egy helyet.

Nem szorít senki se fegyvert a fejedhez, hoy te akkor is 50 percet fogsz utazni oda és ötvenet vissza.

Ha nem vagy hajlandó harminc percnél többet utazni, ott kezdődik a történet, hogy olyan helyeket keresel, ahova eljutsz harminc perc alatt - vagy, ha nem olyan helyen laksz, ahol ez lehetséges, odaköltözni.

Nem kötözködni szeretnék, csak, ha Neked az 50 perc sok, egyszerábblenne váltani, mert ez így tényleg nem világos - vagy valaki elkapott az utcán és azt mondta, hogy tönkreteszi a családod életét, ha nem ott dolgozol?

2019. jún. 25. 11:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Kérdező

Vidéken hamar rájönnél hogy vagy eljár az ember jobb fizető helyre (pl Pestre duplájáért mint amennyit kapna helyben) vagy helyben nyomorog a min béres/szak min. béres fizujából.

Csak a költözéssel lehet kiváltani ezt, de az se könnyű. Akár beteg vagy idős családtag miatt vagy azért mert hiába kapsz dupláját fent Pesten, az albérlet miatt nem vagy sokkal előrébb.

2019. jún. 25. 13:44
 18/20 anonim ***** válasza:

A pàrom olyan helyen dolgozott ahol mindig utaznia kellett az orszàgban, szemlèltetèskèppen egyiknap Miskolcon volt, következő nap Szegeden, aztán Pesten, ès így tovàbb. Neki a cège azt munkaidőnek szàmolta ès arra is kapott pènzt, pedig nem menetrendszerinti jàrattal vagy saját autóval utazott. Létezik ilyen, szóval hülyeség azt állítani, hogy nem.

A Te esetedben azonban tényleg nem így van szerintem, míg beèrsz a munkahelyedre majdnem azt csinálsz amit akarsz(Azért majdnem, mert fèliter pàlinkàt azért nem kène lehúzni előtte).

Amíg haza èrsz meg tényleg azt csinálsz amit akarsz. Ezekhez a főnöknek semmi köze, addig amíg a kötelessègeidnek megfelelően dolgozol. Az, hogy a pihenőidőt kiveszed, wc szünetet is, stb. Az a legtöbb helyen kötelező lenne, csak sajnos sok munkahelyen nem veszi ezt figyelembe a főnök.

2019. jún. 25. 18:55
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az utazás nem számít bele a munkaidőbe.

Viszont ha 5 óra alatt megcsinálod a munkádat, akkor persze kell más időtöltés is.

Nekem is volt olyan munkahelyem, ahol max 4 óra alatt megcsináltam a munkát, a többi időben meg kávézgatni, lógni kellett. Ha elkezdtem volna dolgozni, a többi irodista meg tudott volna ölni. Nehogy megtudja a főnök, hogy szinte semmi munkánk, és adjon más feladatot is...Rohadt unalmas volt, ott is hagytam.

Szerintem csináld, de a főnök ne tudja meg. Na meg ezzel ne érvelj, hogy beleszámítod az utazást a munkaidődbe.

2019. jún. 26. 09:55
 20/20 anonim ***** válasza:

Jogosnak nem jogos, de ha elnézik neked, akkor rendben van.

Ilyen hozzáállással csodálkozom, hogy van munkád.

2019. júl. 6. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!