Egy főnök hogyan kéne reagáljon arra ha valaki szabit kér nem kap erre elmegy TP-re pont a szabi idejére?
Enyhén szólva is kilóg a lóláb, a csalás nyilvánvaló, de orvosi papír az van, így erről az oldalról nem támadható. Emiatt elbocsátani nem lehet.
Na de 100 más indokkal is el lehet küldeni valakit.
Ti főnökként hogyan reagálnátok erre?
" se úgy és akkor töltsd el, ahogy és amikor akarod? Azért ez már túlzás!"
Az én esetemben ez a túlzás 22 éves korom óta az első munkahelyem óta folyamatosan fennáll immáron 20+ éve.... és SOHA SEHOL nem érdekelt senkit hogy én hogymennék szabira.
Pedig megfordultam pár helyen, de mindig úgy mentem szabira ahogy hagyták. Ha hagyták egyáltalán.
Főnökként nem vagyok akkora görény, hogy nem engedem el az embereket a jó előre bejelentett és kifizetett szabadságukra. Nem akarok olyan munkakörülményeket teremteni, ahol ilyen ellenséges a viszony a beosztottakkal. Megfizetem az emberségesség árát.
Munkavállalóként meg ugyanezt csinálnám, pláne ha nehezen pótolható vagyok. Egész évben húzom az igát, mint a barom, azt az egy hetet meg igenis akkor veszem ki amikor akarom. Vagy megyek máshova dolgozni, ennyi.
"azt az egy hetet "
Itt nem 1 hétről van ám szó.
"és olyan a rendszer, hogy nem hiányozhat egyszerre mindegyikük? Álljon le a vállalat 2-3 hétre, amíg távol vannak?
"
Ez meg a másik! A sok recskajózsi döngeti a mellét hoyg nekem JOGOM Van szabira menni akkor amikor akarok!
Ja!! OKé! De akkor az összes többinek aki ott van annak is joga van akkor menni amikor akar!!
És akkor mi lesz? Üres a cég? Bezárunk vagy mi lesz???
A másik meg : mindenki akkor megy amikor akar? Oké!
De akkor a bérszámfejtő könyvelő is akkor megy amikor akar!!
És akkor majd nem kapsz fizut két hétig mert a bérszámos elment szabira-hiszen joga van neki is hozzá nem?
Na recskajanik! Erre valami okosat?
Te komolyan ennyire irigy vagy? Ennyire fáj, hogy a kollégád elintézte magának, hogy szabad legyen? Talpraesett ember, én is igy tettem volna a helyében. Te meg egy besavanyodott valaki vagy, aki másnak rosszat akar és azthiszi magáról hogy ettől ő egy mintapolgár. Egyébként ha már kérdést tettél fel, fogadd el a te saját véleményeddel ellenkező válaszokat is, recskajani!
Az a te saját problémád, hogy 'pöcegödörben' dolgozol és 20+ éve szolgáskodsz, saját magad tehetsz róla. Én feltalálom és becsülöm annyira magam, hogy nem fogok egész évben más akaratának megfelelni, és megtehetem, hogy ha nem tetszik valami, akkor otthagyom a helyet. És nem kevesen vagyunk még igy. Ha te ezt nem teheted meg , az már a saját problémád, azért még nem kell leszólni és rossznak tartani azt, aki megteheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!