Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire gáz, hogy most...

Mennyire gáz, hogy most kezdek el dolgozni egy új munkahelyen, de szinte egyből majdnem 3 hét szabadsággal indítok?

Figyelt kérdés
Június végén fogok elkezdeni egy új helyen dolgozni, viszont van egy lefoglalt nyaralásom július végén, ami majdnem 3 hétig fog tartani... Nagyon ciki? A kapcsolattartómmal közöltem, ő azt mondta, nem baj, de nem tudom, a közvetlen vezetőmnek átadta-e az információt. Olyan rosszul érzem magam miatta.
2019. jún. 20. 21:07
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Fizetetlent miért ne kaphatnék? Nem találtam szabályt erre vonatkozóan.
2019. jún. 20. 23:07
 12/22 anonim ***** válasza:
A fizetés nélküli szabadság csak opció. Vannak esetek amikor a munkáltató köteles engedélyezni, például gyermek gondozás céljából, de a nyaralás nem ilyen. Szóval kérheted, nem biztos, hogy meg is kapod.
2019. jún. 21. 06:38
 13/22 anonim ***** válasza:

12: Nekem símán adtak fizetetlen szabadnapot, amikor már nem volt több szabadságom. Persze ez 2003-ban volt, azóta nem tudom, változott-e valami.

Kérdező: Ha a kapcsolattartód azt mondta, hogy nem gond, akkor biztos, hogy megoldják valahogy. Lehet, hogy eltekintenek a hivatalos formaságoktól, és már előbb kiveheted az évben felgyűlő szabadnapjaidat. Annyira tájékozatlan nem lehet, hogy így félreinformáljon, a munkaköréhez tartozik érteni a dologhoz. Mindenesetre majd leírhatnád, mi volt.

2019. jún. 21. 08:20
 14/22 anonim ***** válasza:
a fizetetlen szabira vigyázz, mert akkor azokra a napokra magadnak kell fizetni a tb-t
2019. jún. 21. 10:23
 15/22 anonim ***** válasza:
legyen inkabb 3 het tappenz kezdesnek
2019. jún. 22. 08:54
 16/22 Estádio de Felchút ***** válasza:

"egyből majdnem 3 hét szabadsággal indítok"

Meg ahogy Móricka elképzeli.

2019. jún. 23. 00:54
 17/22 anonim ***** válasza:
16: Ha már az állásinterjún mondta, és rábólintottak, akkor semmi gáz nincs benne. Ezt el is várják, és becsülik is. Úgy persze én is jártam már, hogy emiatt nem engem vettek fel, de a kérdező esetében erről egyértelműen nincs szó.
2019. jún. 23. 09:44
 18/22 Estádio de Felchút ***** válasza:
#17: 3 hét az 15 nap szabi. Még ha a kiskoma 40 éves, és csinált csokra 3 kölyköt, akkor sem igazán hihető, hogy fél éves időalapra egyben kiadnak neki 15 nap szabit.
2019. jún. 23. 10:15
 19/22 A kérdező kommentje:
Összesen 13 munkanap szabadságra van szükségem. Ebből 9 nap szabadságom lesz az új helyen. Csak arra későn döbbentem rá, hogy az előző munkahelyem szabadnapjait nem tudom átvinni, amiből még lett volna bőven, ezért tök kellemetlen. Az utazást meg sajnos nem tudom lemondani, szóval vagy kirúgnak, vagy én mondok fel...
2019. jún. 23. 11:27
 20/22 anonim ***** válasza:
Na mi lett a vege? Kaptál fizetetlent? Szabit? Hogy oldottad mrg?
2019. júl. 26. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!