Hogyan oltsam le a bántalmazó kollégát?
Van egy bántalmazó kolléganőm, aki gusztustalanul beszél és viselkedik velem és mindig alám tesz. Én alapvetően csendes, meghunyászkodó vagyok, aki nem keresi a balhét, de elegem lett...
Kérlek adjatok tippeket, hogyan "döngöljem a földbe", hogy egy életre elmenjen a kedve attól, hogy engem szekáljon. Már gyomorideggel járok be dolgozni, de emiatt nem akarom otthagyni a munkám.
Hogyan beszéljek? Milyen legyen a testtartásom? Milyen ütős mondatokat mondjak, amik a lelkére hatnak és kicsinálják? Nektek mi segített?
Kérlek ne írjátok azt, hogy ne veszekedjek meg maradjak nyugodt, mert attól folytatni fogja ugyan úgy...
Mindenképp húzd ki magad,egyik láb picit előrébb, vállak szétnyitva és halványan, magabiztosan mosolyogj!
Sajnos ennyi információ tudatában csak ennyit tudok tanácsolni, ha itt vagy privátban leírod pontosan mit mond/tesz, megpróbálok segíteni
Így van, azzal semmire sem mész, ha odaállsz bunkózni, beszólogatsz neki.
Csak veled ilyen, vagy másokkal is? A többiek észre veszik azt, hogy bánik veled? Nem lehet, hogy csak érzékenyebb vagy és mindent támadásnak veszel? Beszélj azokkal a kollégákkal, akikkel jóban vagy, hogy szerintük valós-e az aggodalmad és nem te fújod fel.
Ha valóban mobbing áldozata vagy, akkor először a közvetlen felettesedtől kérj tanácsot, jelezd a problémát.
Az elsőnek van igaza.
Összeférhetetlenség miatt lehet jelenteni.
A munkavállalók közti MUNKAHELYI konfliktust köteles a HR vezetője vagy a felettes megfékezni és szankcionálni.
Nálunk is volt rá példa...
20/L
Tedd a dolgod kislány.
Tisztelsz, taposnak
Taposol, tisztelnek.
Amikor csinálja, akkor szólj rá.
Pl
Te; Merre van az irodai közös mobil?
Ő; Komolyan, nézesd meg a fejed egy orvossal; már mondtuk, hogy hol. Komolyan elfelejtetted?
Te; Nem hinném, hogy kiérdemeltem ezt a hangnemet. Kérlek, ne beszélj így velem. Én se teszem Veled.
A következőnél ugyanez, csak odateszed, hogy még egy ilyen incidens és kénytelen leszel a vezetőséghez fordulni.
Utána pedig, ha folytatja, szólsz a vezetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!