Miért bevett gyakorlat az magyar munkahelyeken, hogy valaki be van jelentve 8 órára, sokkal többet kell dolgoznia, és a túlórát nem fizetik ki?
Figyelt kérdés
Tehát elvárják, hogy túlórázzon valaki olyan címen, hogy a munka legyen meg még az nap, de eszük ágában sincs kifizetni a túlórát, és ha valaki emiatt nem hajlandó a túlórázásra, csúnyán néznek rá, adott esetben meg is szólják érte. Nem vagyok munkaügyes troll, bejelentett állásról van szó, ennek ellenére simán megcsinálják ezt. Milyen értékrendje, gondolkodása van a magyar munkáltatóknak? Jah és ha valaki azzal jönne, hogy másnap kell folytatni akkor a munkát, azt nem lehet itt, mert másnap már másik munkát adnak, azaz nem lehet átvinni az aznapi munkát másnapra.2019. jún. 9. 13:15
21/26 anonim válasza:
Jó ,igazad van ,dolgozzon akkor ingyen,de ha képes túlórázni ingyen akkor szerintem a sima bérét se vegye fel ha már ilyen nagylelkű a "gazdájával"...
22/26 anonim válasza:
Ez nem nagylelkűség. Kirúgják, ha "szemtelenkedik". A mostani viszonyok közepette könnyen találnak helyette mást. De jó lett volna még néhány munkaerő-hiányos év (vírus nélkül)...
23/26 anonim válasza:
De nagylelkűség mert ingyen dolgozik...,te most azt tolod itt h fogadja el h 0 forintért robotol azért h megtarthassa azt az állást ahol ingyen dolgozik...
24/26 anonim válasza:
Még mindig jobb 200-at hazavinni úgy, hogy tudod, igazából 230 járna, mintha semmit se vinnél haza, mert "pofázás miatt" kirúgtak:(
25/26 anonim válasza:
Az nem pofázás ha valaki a munkájáért munkabért kap,főleg ha túlóra...
26/26 anonim válasza:
9es válaszoló vagyok
Egy viszonylag nagy multinál dolgozom irodai pozícióban és ahogy írtam fél éves időkeretben
50 óra túlórám 50%át fizették ki
Hozzátenném a munkaidő félig rugalmas, lehet csúsztatni stb. Nekem ez egy ilyen félév volt, sajnos nem volt lehetőségem csúsztatni, mert 5 ember munkáját 3an végeztük (betegségek, balesetek miatt hiányoztak)
De attól még igen...50%át fizették ki...25 órát ingyen dolgoztam
A többi része teljesen korrekt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!