Miért bevett gyakorlat az magyar munkahelyeken, hogy valaki be van jelentve 8 órára, sokkal többet kell dolgoznia, és a túlórát nem fizetik ki?
Mitől lenne már bevett gyakorlat? Sok munkahelyet megjártam már az életem során, de sehol nem találkoztam ilyesmivel, még csak ismertségi körön keresztül kozvetve sem.
Ha nem csak trollkodsz akkor először is ideje elővenni a munkaszerződést, kibogarászni hogy mit ír a lehetséges túlóráról, és annak tükrében lépni.
Vagy ha nagyon nem tudsz/akarsz mit tenni ezen a melóhelyen, akkor ideje váltani.
Nem mondom, hogy kamu de nálunk sincs ilyen (kis cég). Lassan már a fizetés duplája a túlóra díj, de így is könyörögnek kb az embereknek, hogy maradjanak bent. És nagyon jogosan mondanak nemet még így is szerintem. De mindig ki vannak fizetve.
Azt gondolnám, hogy multinál még jobb a helyzet, mert ott nem mernek törvényellenesen dolgoztatni (?).
Mert a magyar birka és megtudja vele tenni az értékrend nélküli, rablókapitalista gondolkodású, anyját is röptében fillérért meg ba szó, retkes rabszolatartó munkáltató. Az ilyen munkahelyet nem szabad félteni! Ez egy fertő, max.átmenetileg jó, mellette sürgősen mást keresni! Meg kell mondani határozottan, hogy nem vállalsz ingyen túlórát, ingyen munka nincs!! Ha csúnyán néz, kit érdekel? Sülne le a bőr a képéről inkább, hogy ilyet el mer várni!
Normálisabbja azért már kezd rájönni, hogy van egy határ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!