Most mondjak fel, vagy várjak még?
Másfél éve dolgozom egy helyen vendéglátásban. Én vagyok az egyik legrégebbi alkalmazott, itt 100 ezer Ft-ért nem maradnak sokáig az emberek.
Egyre több stressz ér, már utálok bejárni is, a vendégekről nem is beszélve.
Új munkát keresek. Vendéglátás kizárva!
Vonattal 25 perc Budapest. Inkább ott keresnék munkát, hogy kevesebb legyen az ismerős is.
Most biztosan a nyakamba varrnának vagy 2 hónap felmondási időt, mert alig találnak alkalmazottat. Másfél év alatt vagy 5 alkalmazott ment el, állandóan hétvégéztem. Nem beszélve arról, hogy hétköznap éjfélig, pénteken és szombaton hajnali kettőig dolgozom. És ha sokan vannak, még másfél órát maradnom kell takarítani, amit természetesen nem fizetnek ki nekem, mint túlóra.
A főnökséggel is egyre több a konfliktusom, minden miatt leszólnak.
Nem tudom merjek e váltani.
Esti tagozaton még suliba járok, hétfő és szerda délután, jövő májusban érettségizem. Most nyári szünet jön.
Várom a válaszokat.
19/f
Rendben, de azt tudd:
"Most biztosan a nyakamba varrnának vagy 2 hónap felmondási időt, mert alig találnak alkalmazottat."
Ez nem így megy...
A felmondási időd 30 nap, ha a szerződésed, vagy ha a cégnél van kollektív szerződés, ennél hosszabb felmondási időt nem ír elő.
A felmondás közlését (átadását) követő napon elindul, és teljesen mindegy, hogy mi történik alatta, a meghatározott idő (30 nap) elteltével letelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!