Kirúgáskor utolsó munkanapon "kötelező" búcsúzkodni?
Pl ügyvezetőtől
Illetlenség szó nélkül elmenni?
Hát ha kirúgnának valahonnan, biztos nem búcsúzkodnék. Ha van olyan kolléga, akitől akarnék, azt se a munkahelyen tenném.
Nem illetlenség, miért kellene elköszönni onnan, ahonnan kiraktak?
Nem illetlenség.
Én két kirúgásnál és egy áthelyezésnél (kollegina rossz magaviselete miatt) voltam jelen.
A kirúgásnál azonnali hatállyal kellett távoznia a munkavállalónak, mindkét esetben, az áthelyezés olyan volt, hogy egyik nap szóltak neki, hogy áthelyezik, mert blablabla (kamuindok :D ) másik nap meg nap közepén ment is az új helyre.
1. kirúgásnál a kolléganő kollektíven elköszönt élőben pár szóban és kiment az ajtón a vezető kíséretében (nem sírt, nem panaszkodott).
2. kirúgásnál egy férfit rúgtak ki, aki sírva fakadt, körbe járt az irodában és mindenkitől (a vezetőktől is) zokogva, öleléssel, puszival búcsúzott, aztán megérkezett a HR-es néni és elvitte.
Az áthelyezésnél a kollegina bőgött, amikor szóltak neki. Másnap bejött, elintézte a papirmunkát, ami az áthelyezéshez kell, pont az ebédszünetem előtt végzett és körbejárt és vezetőktől, kollégáktól egyaránt búcsuzott, öleléssel.
Volt egy férfi a régi helyemen, akit az után rúgtak ki (szintén azonnal mennie kellett), hogy elmentem. Ő állítólag élőben nem búcsúzott el; helyette a Facebook-ra kitett egy kiírást, amiben kollektíven elbúcsúzott mindenkitől, akivel együtt dolgozott.
Ez igazából a Te döntésed; ha Te nem szeretnél elköszönni, akkor nem vagy illetlen, ha nem teszed meg. Ha elköszönsz sincs semmi gond. Ahogy jobbnak érzed. :)
Én csak azon a munkahelyen köszöntem el, ahol leghosszabb ideig dolgoztam.De ott sem ölelkezéssel és nem mindenkitől, csak akikkel legjobb kapcsolatban voltam.
Ahol nem hagyták, hogy hosszabb ideig dolgozzak, ott felmondás után dúlva-fúlva sarkin fordultam és gyakorlatilg ekviharzottam, annyit aem mondtam, hogy fapapucs.Nehogy még köszöngessek olyan köcsögöknek, akik nem becsültek meg.A képmutatás visszataszító!
Nekem se sok kedvem van elköszönni.
Azért kérdem, mert egyszer nem köszöntem el az ügyvezetőtöl és felhívott, meg minden sz.arnal elhordott.
Ez a cég pedig hasonló. Elköszönjek az ügyvezetőtöl??
Abszolút nem kötelező.
Én a munkatársaim többségétől akkor se köszönnék el, ha közös megegyezéssel bontanák fel a munkaszerződésem, nemhogy kirúgásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!