Az utazási támogatást kötelező fizetnie a munkáltatónak?
Ilyen kérdésekre nem tudom, miért válaszolnak olyanok, akik nem tudják, csak "szerintem" szinten....
A munkába járás utazási költségeihez való hozzájárulás elsősorban a közigazgatási határon kívülről a lakóhely vagy a tartózkodási hely, valamint a munkavégzés helye között munkavégzési célból történő helyközi (távolsági) utazással, illetve átutazás céljából helyi közösségi közlekedéssel megvalósuló napi munkába járás és hazautazás esetén kötelező. [39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 2. § a) pont aa) alpont]
A munkáltató által a napi munkába járással kapcsolatban fizetendő költségtérítés mértéke a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás esetén legalább azok árának 86%-a. [39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés]
Köszönöm szépen a válaszod!
Ma vettem a bátorságot és utánaérdeklődtem (új vagyok, és nem akartam, hogy már most azt gondolják csak a pénz érdekel), és valóban úgy értelmeztem a választ, hogy heti 1 oda-vissza utazást kötelesek támogatni, hogyha két külön városról beszélünk. Viszont érdekes, hogy ezt a lehetőséget egyáltalán nem reklámozzák, ismerősöm is fél év után tudta meg egy munkatársától, hogy van ilyenre lehetőség, úgyhogy mindenképp érdeklődjetek utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!