Egy keddi napon kezdtem, de pénteken már nemakarok bemenni dolgozni. Viszont vasárnapig vagyok bejelentve. Jogos ha ezért nemfizet ki a munkáltató?
Figyelt kérdés
Üdv! Vendéglátásról van szó, elmentem egy balatoni étteremben egy keddi napon....ma csütörtökön beszéltem a főnökkel hogy a pénteki naptól nemszeretnék bemenni. Az volt a válasz hogy ő már bejelentett vasárnapig és ha most lelépek és ezzel szarban hagyom őket akkor nemfog kifizetni. Se szerződésem, se jelenlétim sincs. Elmérgesedett hangulatban én nemtudok még 3 napot ottlenni.2019. máj. 23. 22:11
2/14 A kérdező kommentje:
Bőven megvan rá az okom hogy felmondjak, de ebbe nemszeretnék belemenni.
2019. máj. 23. 22:25
3/14 anonim válasza:
Próbaidőnek kéne lennie, ezen belül pedig indoklás nélkül felmondhatsz és köteles kifizetni a ledolgozott napjaid. Ha nincs próbaidő és te csak úgy lelépsz akkor nem köteles kifizetni mivel cserben hagytad a munkáltatót. Ha egyszerűsített munkaszerződés van akkor is köteles kifizetni amit ledolgoztál és itt is azonnal felmondhatsz mivel csak meghatározott napokra vagy bejelentve. Egyébként nem értem miért nincs szerződésed ha be vagy jelentve. Gyanús hogy feketén vagy, és sajna akkor aztán azt csinál a pénzeddel amit akar.
4/14 anonim válasza:
bird ki meg 2 napot, akkor is ha megalaznak stb. legalabb meg lesz a penzed is
5/14 Maltodextrin válasza:
Munkahely van ezer másik.
Ne menj be ha nem akarsz.
6/14 A kérdező kommentje:
A próbaidővel vagy próbanapokkal az a baj hogy ilyen nemvolt lefixálva. Ahol én eddig voltam, az összes helyen volt 2-3 próbanap és mindig természetes volt hogy azt is kifizették, ez így korrekt hiszen 2-3 napból sokat lelehet szűrni. Amikor most emlitettem neki hogy próbanapok azért általában szoktak lenni, az volt a válasza hogy itt nincs, de ha akarom akkor ezeket a napokat amig bentvoltam, annak tekintheti ami azzal jár hogy nincs érte fizu mert a próbanapot sehol nemszokták kifizetni. Akkor ezek szerint a Balatonon igy szokás?! 1 papírral találkoztam eddig, arra csak az adataimat kellett felirni hogy aszerint bejelentsen.
2019. máj. 23. 22:43
7/14 anonim válasza:
Az hogy leírod neki az adataid csak a látszat miatt kell. Bukod a pénzed szerintem sehogy sem vagy bejelentve.
8/14 anonim válasza:
A munkaugyi birosagon jelentsd fel. Majd ott elmagyarazzak neki,h mi a palya...
Van honlapja a munkaugyi birosagnak:
9/14 anonim válasza:
Tehát még szerződésed sincs?
Kiskönyvvel alkalmaznak, vagy full feketén?
Ha ilyenbe belementél, akkor viseld a következményeit, szavad nem lehet.
10/14 anonim válasza:
igen, sajnos nehany vallalkozo ennyirw tetu. ezert mondtam, h inkabb bird ki azt a 2 napot osszeszoritott fogakkal es akkor legalabb a penzed megkapod. van akivel nem erdemes vitatkozni es ez a munkaltato ilyen. 2 napi fizuert gondolom nem fogsz birosagra jarkalni, szoval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!