Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Önéletrajzban pluszpontnak...

Önéletrajzban pluszpontnak számíthat az is ha az szerepel hogy "xy szakon egyetemi tanulmányok folyamatban"?

Figyelt kérdés

Pro és kontra is érvelhető.

Pro, hogy az egyetem egy motiváltságot, céltudatosságot sejtet(het), és az illető értelmi képességeiről elmond(hat) valamit.

Pl ha egy olyan melóhelyre jelentkezek ahol gyorsan be kell tanulni, akkor az egyetemi tanulmányokkal van némi bizonyítékom hogy tényleg nem okoz gondot gyorsan betanulni, mert egyetemen is van hogy egyik napról a másikra kell sok anyagból felkészülni.

Kontra: Egy munkáltatót lehet hogy kizárólag a munkához szorosan kapcsolódó tanulmányok érdekelnek, minden másra legyint.

Szerintetek?

2019. máj. 15. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
3%
Ha semmi köze az adott munkához, akkor nem pozitívum. Egy be nem fejezett tanulmány nem jelent céltudatosságot, bekerülni meg már egy kutya is tud, nem kell hozzá értelem. Az meg, hogy sikeresen betanuljon, minden munkavállalótól elvárható, nem kell hozzá extra képesség.
2019. máj. 15. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Aki suliba jár, hiányozni fog, későb. Jön, korábban megy, variál. Nem szeretik. Ugya azért a pénzért alkalmaz olyat, aki végezett már
2019. máj. 15. 22:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyes: Aki mondjuk 3. évnél jár, de egy fél évet mondjuk passziváltat és melózik azalatt, az azért szerintem nem a "kutya aki bekerült" kategória.
2019. máj. 15. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Mivel azt szeretik, ha hosszútávra tervez egy munkaadó, akkor az jut eszükbe, hogy fél év után kezdesz majd a variálgatásba.
2019. máj. 15. 22:14
 5/8 anonim ***** válasza:
bocsi nem munkaadó, hanem munkavállaló.
2019. máj. 15. 22:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy mindenki kutya, azt mondom, hogy mindenki bekerül. A passziválás már negatívum. Ha nem történt extra családi összeomlás, akkor normális ember nem hagyja félbe a tanulmányait, hanem végigcsinálja.
2019. máj. 15. 22:15
 7/8 anonim ***** válasza:

#2-essel értek egyet. Jellemzően nem szeretik. Ha meg igen, megpróbálják az embert befűzni, hogy sokkal kevesebb pénzért csinálja ugyanazt a munkát, merthátő' még csak tanuló.

#6: A passzív félév nem félbehagyás. Van olyan ismerősöm, aki szimplán elment fél évet dolgozni a családi cégbe, a szakmáján belül. Aztán befejezte az egyetemet úgy, hogy közben már jobb rálátása lett a munkára. Olyat is ismerek, akinek adódott iskola által fél éves külföldi munkalehetőség és kiment, hogy fejlessze a nyelvtudását. De olyat is, aki szimplán azért ment el fél évet dolgozni, hogy kitudja fizetni az albérletet.

2019. máj. 15. 23:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Én levelezőre jártam, negatívum volt ha feltüntettem önéletrajzon. Még akkor is, ha olyan éllásra jelentkeztem, ahol nem okozott volna problémát a beosztásban a suli.

Ha látják, hogy tanfolyamra jársz, úgy vannak vele, hogy mindig hozzád kell majd alkalmazkodni, így nem leszel jó.

Ha diákunka, vagy gyakornoki, ahol rugalmas a munkaidő, ott viszont nem lehet probléma.

2019. máj. 17. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!