Miért nézik le a gyárban a gyártósori munkásokat, az irodisták?
Értem Én, hogy betanított munka, elég 8 általános, vagy annyi se. Irodán meg legalább egy érettségi kell, vagyis tanult emberek vannak ott.
Mit gondolnak az irodisták a gyártósori melósokról? És mit gondolnak a prolik az irodistákról, akik a fincsi meleg irodában ülnek, egy műszakban?
Én dolgoztam már gyár irodájában, és ott azt tapasztaltam, hogy inkább a gyári munkások neheztelnek az irodásokra, és nem fordítva. Az iroda is tele van kreténekkel, akik helyett bármelyik gyári munkás megcsinálná ugyanazt, szóval kit érdekel, nem néztünk le senkit.
A gyári munkások viszont hajlamosak beképzelni maguknak, hogy mi lenézzük őket, meg biztos szapuljuk őket "fent" az irodában, holott ezer jobb dolgunk is volt annál, hogy a gyári munkásokról filozofáljunk. Kit érdekel, ki hol van, a hülye ember a vezerigazgatoi székben is hülye marad.
Én dolgoztam pár éve ugyanabban a gyárban irodában is és a termelésen belül is (soron).
Igazából ez szerintem random gumicsont, valami, amin lehet dühöngeni, valamin le kell vezetni a feszkót.
Ahol én dolgoztam (gyógyszeripar), ott ráadásul a mezei operátornak is elég összetett feladatköre volt, hatalmas felelősséggel, nem tudná bárki megcsinálni, iszonyat kemény vizsgákon kellett átmenniük. Mi bedolgozósként voltunk ott fél évig, az alatt végig próbáltuk megcsinálni a vizsgát, hogy végezhessünk gyártás közbeni mini-minőségellenőrzést, de nem sikerült senkinek a csapatból, brutál nehéz volt. Cserébe tiszta környezet, és meglepően jó fizu, voltak többen is az operátorok között, akik diplomások, vagy csak egy nyelvvizsga kellene nekik a diplomához.
Közben ugyanennél a cégnél irodán dolgozik egy csomó ember érettségivel, esetleg bónusz okj-vel. (Eleve csomó alkalom van, amikor belső pályázatot hirdetnek, és néhány operátor kikerülhet irodába.)
Mégis megvoltak ugyanezek az ellentétek, az operátorok lenézték az irodistákat, a quality lenézte az operátorokat, a raktár lenézte a qualityt, a hr lenézte az operátorokat, és így tovább, igazából mindegy is volt, csak hadd lehessen valakiket szidni, valakire morogni.
Hú, de nem dolgoznék többet multinál, elég undorító volt a környezet, az állandó leszólás, áskálódás. :D
És akkor ez még békés terep lehetett, nem olyan nagy különbségekkel a részlegek dolgozói között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!