Miért nézik le a gyárban a gyártósori munkásokat, az irodisták?
Értem Én, hogy betanított munka, elég 8 általános, vagy annyi se. Irodán meg legalább egy érettségi kell, vagyis tanult emberek vannak ott.
Mit gondolnak az irodisták a gyártósori melósokról? És mit gondolnak a prolik az irodistákról, akik a fincsi meleg irodában ülnek, egy műszakban?
Nem a "kommunizmusból" származik a megnevezés, angol nyelvterületen született a XX. század elején, itthon épp a rendszerváltás után honosodott meg. Örülök neki, hogy ilyen szépen eltaláltad szarva közt a tőgyét. :-)
Egyébként meg valóban nem gyakori az, hogy érettségivel irodába kerülhetne az ember. Ha mellette igen jól tud legalább egy idegen nyelvet, akkor van esélye, de sajnos minden irodai állásra csőstül jelentkeznek a büfé-ruhatár szakos diplomások és inkább őket veszik fel, az érettségizett menjen gályázni a sorra.
Sok ember szereti különbnek,feljebbvalónak érezni magát másoknál.Ha megfigyeled,egyes munkások is ugyanezt a játékot játsszák.Egyik oldal sem megérteni akarja a másikat,csak ítélkezni,mert az mindig a legkönnyebb.Az irodistát nem érdekli,hogy amit a munkás csinál,az hasznos,és nehéz munka is,ugyanúgy tiszteletet érdemelne,a munkás pedig nem látja az irodista mögött a megtett utat,csak azt,hogy vasalt ingben "pöffeszkedik"
Én most félig irodai munkát végzek,segédmunkával kezdtem.Akikkel akkor együtt dolgoztam,most negatív megjegyzéseket tesznek rám időnként.Van,akit az is zavar,hogy már nincs rajtam munkásruha.De mikor elmondom,hogy "Tegyél te is érte,hogy oda kerülj,nekem sem ingyen volt"
azt nem nagyon akarják meghallani.
"Ilyen rosszindulattal, fogadom te sem sokat"
Az már nálad rosszindulat, hogy megjegyezzük, hogy ez alap tudás? Az nem mentség, hogy fiatal vagy, te legalább csak pár éve tanultad, mi meg minimum 10.
Ne haragudj, de úgy viselkedsz, mint egy sértődékeny ovis.
Mondtam, hogy nem nézzük le a munkásokat, csak az ostobákat. De azt sem azért, mert ott dolgozik, hanem mert képtelen beismerni, hogy ő ostoba és még neki áll feljebb.
Alapvetően normális ember nem nézi le a másikat.
Az más kérdés, hogy vannak félig értelmi fogyatékos emberek, akikre nehéz jót mondani, és jól meg is sértődnek, ha szembesítik őket az igazsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!