Miért nézik le a gyárban a gyártósori munkásokat, az irodisták?
Értem Én, hogy betanított munka, elég 8 általános, vagy annyi se. Irodán meg legalább egy érettségi kell, vagyis tanult emberek vannak ott.
Mit gondolnak az irodisták a gyártósori melósokról? És mit gondolnak a prolik az irodistákról, akik a fincsi meleg irodában ülnek, egy műszakban?
Nem lenèzès hanem egy sorimelòs munkàjàt megtanulni 1 perc kb., 5 èves gyerek is simàn meg tudja csinàlni màsnap.
Inkàbb az,hogy valakinek ennyi elèg,hogy a langyos pocsolyàba van,ès nem fejlődik semerre,ez van a hàtterèben,meg,hogy 30 èv mùlva is ugyanott lesz,semmi kreativitàst nem igènyel a munkàjuk.
Vagy 10 èv ès nem lesz munkàjuk màr a robotika vègett.
Fehèr gallèros azok az irodai dolgozòk.
Fehèr ing szimbolizàlàsa.
A kèk meg a melòs,mivel melòsok règen inkàbb kèkben voltak.
Kérdezô, a kékgallérosnak mindig a gyári munkást, fehérgallérosnak a szellemi munkát végzôt hívják.
Mert a tanult ember érti, hogy mi az hogy fehér, illetve kékgalléros mit jelent, mivel ezt ált. iskolában tanítják történelemből.
Mellesleg nem nézzük le őket. De a munkájukat bárki meg tudja csinálni, a miénket nem. Attól, hogy az irodába ücsörgünk (mellesleg nálunk a betanított munkásoknak is van a többségnek érettségije, de irodában a diploma a beugró. A minőségellenőrök azok, akiknek technikumuk van), elég sok mindent intézünk pl. az egész gyár működését. Valaki 8 évet tanult, hogy ott dolgozzon, én speciel 18 évet, hogy ne ott kelljen, ahol ők. És ne több műszakba.
kedves 7-es :) köszi, hogy kedvesen megjegyezted nekem, hogy tudnom kéne, milyen színű ingeket hordtak a kommunizmusban. Hidd el, nem vagyok ostoba, de attól még szabad kérdezni tőlem idősebb és nagyobb tudású emberektől. 19 éves vagyok, remélem nem bűn, ha nem tudok mindent még a világról. Ilyen rosszindulattal, fogadom te sem sokat. Ezt le is írtam neked privát üzenetben, és megköszöntem a kedves szavaidat. :) A %-od alapján, nem csak itt szólod le az embereket.
Kedves 8-as. Ha angol tudással és okj-vel nem vettek fel irodára, akkor nem jó helyre jelentkeztél. Felénk érettségivel, és okj-vel, de nyelvtudás nélkül is már öltönyös állást találsz, nem csak gyárban. Ha van jogsid és kicsid, akkor szinte bármi lehetsz :)
A többi válaszolónak köszönöm szépen! Szép estét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!