A 170 ezres nettó fizetés jónak számít vidéki nagyvárosban?
Szerintem lakhatástól függ.
Albérlet ennyiből ki se jön, nem még hogy mellette maradjon kajára vagy más úri huncutságokra.
Ha nem kell albit/hitelt fizetni, akkor szerintem teljesen jó, bár itt jön elő, hogy kinek mik az igényei.
Utolsó: Aki öt évig az orvosira járt, az ma Magyarországon 120-180 ezer közt gályázik.
Aki 3+2 évet járt valamilyen természettudományos szakra, esetleg utána még csinált egy PhD-t, az szintén 150 ezer körül keres kezdőként.
Egy tanár aki végicsinált szintén min. 5 év egyetemet, szintén 150 ezer körül keres kezdőként, talán 5-6 év után eljuthat a kérdésben szereplő 170 ezerhez.
Szóval le lehet szálni a 10 emelet magas lóról, és visszább venni ezt a "tanulni kőlött vóna" dumát.
Magyarországon SEMMI közvetlen összefüggés nincs a tanultságod és a fizetésed között.
Ha így lenne akkor professzoroknak kellene a felső tízezerben lenniük.
2-es válasz írója voltam.
És hogy ne szalagmunkásozzál le engem is, megsúgom hogy másodéves kémia szakos hallgató vagyok. De gondolom attól még én is proli vagyok a szemedben, hisz ellent mondok neked.
@17:23
Nálunk nettó 120-ért keresnek szülésznőt. ;)
Erre majd jön, hogy há' mé' nem tanult programozó mérnök ügyvédnek, magára vessen az ilyen. :D
@09:24
Láttam már olyan hirdetést ahol Budapestre kerestek diplomás(!) programozót 330-500 bruttó fizetési sávval hirdetve. Azért 330 bruttó körül már egy operátor is megkap némelyik gyárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!