Munkahelyen a nők miért kerülik a nem helyes pasikat de mégis amikor segítségre van szükségük ők hozzuk fordulnak segítségért legelőbb?
Nem vagy te egykicsit.. Tudod.. Paranoiás?
Amúgy meg ha így állnál a munkához, akkor az lenne a legkisebb problémád, hogy elkezdenek antiszociálisnak hívni a hátad mögött. Ha én lennék a főnököd és elkezdenél azzal szórakozni, hogy nem segítesz a KOLLÉGÁIDNAK (nem a haverjaidnak, nem teljesen vadidegeneknek - hanem a munkatársaidnak) bármilyen oknál fogva, ki lennél rúgva a pcsába igen hamar.
A munkahely nem valami játszótér hüylegyerekeknek, ahol eljátszhatod a sértettet, mert a női kollégáid nem azzal a tisztelettel és önfeledt odaadással tekintenek rád, mint amit te elvárnál tőlük.
Vegyetek már vissza az egótokból...
Nem tudom, ki hogy van vele, de én dolgozni és nem pasizni járok be. Ugyanúgy szóba állok azzal is, aki nem tetszik, mint azzal, aki esetleg igen. Egyre megy. Nem kezdek ki senkivel és nem is hagyom magam. De kétértelmű poénkodások mindenkivel mennek, szigorúan komolytalanul.
De nem tudok a nők nevében nyilatkozni, én se értettem sose őket.
A munkahely, az munkahely, ott a feladatra szükséges koncentrálni. Gáz, ha nem a célt (a feladatra vonatkozó célt) nézi az ember.
Ha nem segít az ember, akkor kb. azt, hogy hátráltatja a másik munkáját, illetve más esetben más sem fog neki viszont segíteni, vagy épp feladatot adni neki.
Egyébként nem munkakörből adódó segítségkérés mindig. Van amikor egyszerűen csak engem kérnek meg, hogy másnak (talán helyesebb kollégáknak, akiket jobban tisztelnek) ne rabolják az idejét.
Meg ami zavar az a bájolgás, nincs szükségem olyankor megjátszott kedvességre, udvariasságra, ha mint ember úgy is leszar. Akkor kezeljen ugyanazzal a stílussal mint amivel máskor is kezel.
9
Bizony ha valaki nem vesz emberszámba irtó nehéz egy olyan személynek segíteni, de még pusztán egy csapatban dolgozni is. Egy jó főnöknek látnia kell azt, hogy az alkalmazottak mennyire kompatibilisek személyiségileg és minden szempotból. Hülye az a főnök aki egy csoportba rak egymást ki nem állható személyeket, hiszen ezáltal ő maga teremti meg rosszabb teljesítmény feltételeit és a munkahelyi konfliktusoknak kedvez.
Szerintem egy jó főnöknek értenie kell annyira az emberekhez, hogy belássa kiktől várhatja el az együttműködést.
A munkahely sem egy kényszermunka-tábor. Ott is szükséges megteremteni a munkavégzéshez szükséges feszültségmentes légkört.
Írnál kérlek pontos példát? Mert az se mindegy, hogy most abban kérnek segítséget, hogy egy feladatban elakadtak és pl Te vagy legközelebb vagy a másik kolléga nem elérhető vagy a Te tudásodban jobban megbíznak és SOS kell a segítség vagy abban, hogy a kolléganő Teletubbies háttérképet állítana be.
Illetve az sem mindegy, hogy konkrétan a főnök szeme láttára aláznak meg, becsmérelnek, teszik pokollá a mindennapjaid illetve, hogy valahányszor Julika kint kávézik, Te leszólítod, ő meg elhajt.
A főnök akkor kell, hogy közbe avatkozzon, ha konkrétan annyira nem bírja egymást a két vagy több fél, hogy nem képesek együtt dolgozni vagy A ember és B ember a jellemükből kiindulva nem képes a csapatmunkára; pl A ember gyengébben teljesít, lassabb, esetleg lusta vagy B ember nem hagy mást érvényesülni.
A főnöknek azt kell néznie, hogy a csapat a tudásával és a tempójával képes e elvégezni a munkát; ameddig ez megtörténik, addig nem fog elkezdeni ebbe belemászni, hogy minden rendben e.
A főnöknek rengeteg dolga van, sajnos nem tud ilyen részletekig belemenni; ha látja, hogy minden flottul megy, tök jó, ha látja, hogy nem készül el a munka vagy FELTÜNŐ gondok vannak a csapatmunkával, beles a háttérbe, megoldást keres.
Amúgy, a valaki csak simán nem szimpi szituációkat muszáj éretten kezelni és elválasztani a munkától. Valaki elakad a munkában és Téged kérdez - segíts. Valaki azt kéri, hogy menjél és hozz neki kávét - ha nem akarod, ne segíts.
16
Ha egy kávét nem képes meginni egy személlyel akkor hogy a fenébe képes vele együtt dolgozni? Egy olyan személlyel aki taszítja őt. Most nyilván és is rühelleni fogom azt a személyt aki utál engem, undorodik tőlem, mert hát hogyan szeresd. És két egymást ennyire rühellő személyt miért engedne egy főnök együtt dolgozni? Nagyon káros hatással lehet a teljesítményre.
Ha az ember a szünetét eltölti, nem szabad elvárni tőle, hogy juszt is Veled töltse el és, ha Te odamész akkor ő mosolyogva beszélgessen Veled.
A szünetét mindenkinek úgy kell eltöltenie, ahogy kényelmes, barátokkal, egyedül, ahogy pihentető neki. Nem lehet magunkat másra ráerőszakolni és főleg nem lehet ehhez kapcsolni azt, hogy a munkahelyen hogy állunk hozzá. Ez vonatkozik a hazafele és bevezető útra.
Lehet, hogy az ember, aki téged elhajt, mással tök jól elbeszélget, de ezért sem kell őt megkövezni.
Úgy vagyok vele, a SZÜNETet hiába töltjük a munkahelyen, akkor is némiképp magánélet, amit nem szabad összevonni a munkával (mármint ami a szünet t9örténéseit és a lelki világotokat illeti).
18
Kár védelmezni így a nőket.
Sokan azt hiszik, hohmgy csak azért mert egy pasi nem jön be nekik feljogosítja őket arra, hogy bunkón, gorombán viselkedjenek velük, ergo emberszámba sem veszik. Ez azért több annal mint, hogy jaj istenem ez és ez az alak nekem nem szimpi.
Kérdező
Próbáld meg kérlek értelmezni, amit írtam.
Legyen nő vagy férfi, külön kell választanod, hogy az irodában ültök illetve hogy odakint nem akar Veled kkávézni.
Ha egy férfi azt mondja, hogy nem igazán vágyja a társaságom, aztán az irodában kérdez valamit, nem mondhatom azt, hogy bocs, de én csak annak segítek, aki megiszik velem egy kávét.
Nem szabad leragadni ennél, hogy a nők ostobák, feleslegesek, hasonlók (amivel nem értek egyet, de mindegy) mint a többi bombanős kérdésedben. Itt nagyon nem arról van szó, hogy milyenek a nők és milyennek kéne lenniük, hanem, hogy a munkát és a magánéletet NEM keverjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!