Nem akarom kihasználni a napi fél órás munkahelyi ebádszünetemet. Megtehetem?
Ezentul ebádszünet nélkül akarok dolgozni mert a köcsög főnököm rámszólt, hogy miért egy órát vagytok távol ebédidőben fél óra helyett.
Dacból éhezni fogok, nem fogok menni kajálni, ottt fogok enni a fürészgép előtt, hadd örüljön a szíve. Megtehetem, vagy arra a fél órára muszáj vagyok falni menni, elhagyva a munkaterületet, köszi a választ.
Mielőtt totálisan leharapnátok a fejemet...
A cégnek nincs ebédlője, a kajálás az öltözőben történik, ahol hivatalosan nem lehet cigizni, mégis cigiznek, és büdös, piszkos hely is. 5 percre lakom a melotol, haza szoktam ugrani enni, de mig tisztálkodok + átöltözök + oda-vissza út + kaja ... nem jövök ki a félórából.
Mondtam a főnöknek, hogy olyan körülmények között nem szeretnék enni, meg nem is ez a rendeltetése egy öltözőnek. Erre felajánlotta, hogy egyek az emeleti munkásszáló konyhájában, az tisztább.
Mondta, hogy egyes kolégák rossz néven veszik, hogy ők fél órát, én meg egy egészet töltök "ebédszünettel".
Szóval, így kerek a sztori.
Ez így kerek, de még mindig te nem tartod magad a feltételekhez. Ha jogodban áll nem a kijelölt helyen étkezni, attól még nincs jogod önkényesen dupla hosszúságú ebédszünetet tartani magadnak (akár dacból, akár kényszerűségből, mert csak ennyi idő alatt érsz vissza). Ha a munkaszerződésed kitér rá (késések, munkahely engedély vagy munkaidő vége előtti elhagyása), ki is rakhatnak emiatt téged. Ilyenkor pont nem célszerű még dacolni és direkt ellenkezőleg csinálni mint ahogy előírták.
A főnököt meg világosítsd fel, hogy a nemdohányzók védelmének megsértése miatt majd fizethet, ha valaki felnyomja.
Köszi a válaszokat.
Valóban rendes főnök.
Csak amikor anno fél éve állásinterjúra hívott azt elfelejtette megmutatni a háborús állapotban lévő öltözét, meg azt sem mondta, hogy ott kellesz falni. Tehetnék fel képeket, de csak elhánynátok magatokat.
A másik meg, hogy az öltözőbe munkaidő után sem lehet alkoholt fogyasztani, a kedves munkásszálósok megengedik maguknak! Mégis a fővárosiakat basztatják.
Kolektiva 80%-a cigizik, nekünk van kuss. De ez ellen semmit sem elhet tenni. Francnak nem lehet kinn cigizni.
De legalább kaptam alternativát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!