Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezt a kérdést jogosan teszi fel?

Ezt a kérdést jogosan teszi fel?

Figyelt kérdés
Három műszakban dolgozom, ami önmagában is elég kimerítő. Hétfőtől péntekig rendesen elvégzem a munkámat. Péntekenként körbe jár a főnököm és megkérdezi, akar e valaki túlórázni. Ez eddig rendben van. De ha valaki nemet mond,megjérdezi, miért, mit csinálsz a hétvégén, hogy nem tudsz bejönni dolgozni? És ezt baromi kínosnak érzem.Mivel a főnököm nem válaszolhatok úgy, ahogy igazából szeretnék, hogy mi a f... Közöd van hozzá? :) De most komolyan. Erre tényleg válaszolnom kell, el kell számolnom a saját szabadidőmmel ? Máshol is ez megy?
2019. ápr. 12. 04:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10, akkor jelzi a főnök felé.

De most állítsuk szembe egymással;

a. Én nem tudok bejönni szombaton, mert kimegyek Bécsbe 2 napra, már lefoglaltam a szállást, a buszjegyet, minden ki van fizetve

b. Én nem tudok bejönni, mert Szombaton a Vámpírnaplók mozifilmet szeretném megnézni; megvettem rá a jegyet is.

c. Én nem tudok bemenni, mert édesanyám kórházba került Pécsett és mennem kell hozzá.

Ezek közül azért a b nem olyan, akinek a mozizás halaszthatatlan. Ha van egy d, aki azt mondja, hogy ő igazából csak az ágyban feküdne és számolná a plafonon a legyeket, akkor malaca van.

2019. ápr. 12. 09:19
 12/20 anonim ***** válasza:
11: Aham, és ki is fizeti a jegy árát? És ha mondjuk valakinek a kedvenc külföldi előadója koncertezik 30.000 Ft-ért?
2019. ápr. 12. 09:32
 13/20 anonim ***** válasza:
Fő kérdésed az, ha rákérdez és nemet mondasz, még megkérdezi: miért, mit csinálsz hétvégén? Van-e köze hozzá? Baromira nincs! Nálunk is körbejár(t) a műszakvezető, de ilyet mondjuk soha nem kérdezett. Ha nem, akkor nem. Érdekes módon mindig megvolt a létszám, mert annyira keveset kerestek az emberek (chio), direkt kisbetűvel, hogy szinte kapkodtak a hétvégi túlóráért. Na ez a szomorú.:(
2019. ápr. 12. 11:57
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

#12:

Akkor cseszheted a koncertedet, ez van. Az élet nem habostorta.

2019. ápr. 12. 12:17
 15/20 anonim ***** válasza:
12, nem vagyok se főnök, se vezető, nem tudok ezen változtatni. Ha ismersz olyan helyet, ahol ez történik, azoknak elmondhatod, én nem lehetek a Megváltó a 3 műszakosok életében. :)
2019. ápr. 12. 13:53
 16/20 anonim ***** válasza:
14: Én biztos nem cseszem, csak az, aki hagyja magát csicskítani. Nem azért élek, hogy dolgozzak, hanem fordítva. Ha más nem, beteget jelentenék. Mellesleg a törvény szerint ilyenkor a cég köteles megtéríteni a dolgozó anyagi veszteségét.
2019. ápr. 12. 16:47
 17/20 anonim ***** válasza:

"mit csinálsz hétvégén? Van-e köze hozzá?"

Nem kötelező megmondani, de akkor nincs alapod panaszkodni, ha téged választ ki.

Az a vezető kérdez, aki jóindulatú, és a legkisebb kellemetlenségre törekszik.

Nem kötelező ott dolgozni. Sajnos az átlag Magyar melós lusta. A szorgalmasak nagy része külföldre ment. Örülök, hogy nekem nincsenek beosztottjaim, és nem kell ilyenekkel kínlódni.

2019. ápr. 12. 18:40
 18/20 anonim ***** válasza:
17: Én külföldön élek, szorgalmasnak tartom magam. Mégse szeretem, ha hirtelen belevariálnak a munkarendbe, és azt várják, hogy szervezzem át a programjaimat.
2019. ápr. 12. 19:33
 19/20 anonim ***** válasza:

"Mégse szeretem, ha hirtelen belevariálnak a munkarendbe"

Talán azt hiszed, hogy van aki szereti?

2019. ápr. 12. 20:16
 20/20 anonim ***** válasza:
19: Nem hiszem, de azt sem, hogy szorgalmatlan, lusta mihaszna lennék, amiért nem vagyok hajlandó előzetes informálás nélkül túlórázni, vagy heti hét napot dolgozni (azt aztán semmiképpen). Mégha bizonyos főnökök így is látják.
2019. ápr. 12. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!