Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem drasztikusak az ilyen...

Nem drasztikusak az ilyen lépések? Tényleg célravezetőek? (Transznem kérdés)

Figyelt kérdés

Nem rég olvastam, hogy transznemű nő fellépett a munkáltatójával szemben, mert az nem engedte a női öltözőben öltözni. A pert megnyerte, most már használhatja a női öltözőt, minden szép és jó.

Forrás: [link]

Szerintem ez túl gyors és drasztikus a többi nővel szemben, akik szintén azt az öltözőt használják. El kell fogadniuk, rossz érzések nélkül, hogy olyan előtt vetkőzzenek le, akit korábban férfiként ismertek. Ez szerintem elég kemény. Tudom, hogy nem betegség, tudom, hogy normális jelenség, de ezzel csak azt érték el, hogy egy csomó női dolgozó frusztráltan kezdi a napját. (Persze egyet sem ismerek, de gondolom, hogy nem mindenkinek totál megszokott ez, aki egy gyárban dolgozik) Bevallom én nem szívesen dolgoznék ott így. Szerintem a kedves hölgy, ki újonnan lépett a nők világába, szintén nem örülne, ha csípős fűszerrel adnánk neki olyan ételt, amit először kóstol.

2019. ápr. 5. 13:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
85%

Annyira... magyarok vagytok, komolyan, ez az empátiahiány és értetlenség.

Ennyi erővel ne építsünk rámpákat se, a kerekesszékesek kevesebben vannak, mint a "járók", alkalmazkodjanak hozzánk.

Soha nem halad semerre a világ, ha az elnyomó többséghez kell igazodni.

2019. ápr. 6. 13:35
 22/24 anonim ***** válasza:
20%

#21 Van empátiám, csak a nők felé + a transz férfiak felé, akiket ezen logika alapján a férfiöltözőbe kéne bedobni, amit már nem azért de nem kivannék egy nőnek sem. De a transz férfiak nem érdekelnek soha senkit sem egy transz vitában sem. Hmmmm vajon miért?

És miért nincs a transz nőknek empatiajuk mindenki más felé?

De rendben akkor vegyük mondjuk a nyilvános öltözőket, ne az ilyen munkahelyieket.

Ki felé lenne empátiád te szexista magyar: egy az uszoda női öltözőjében öltöző logó heréjű transznő felé vagy egy úszni szerető 8 éves kislány felé aki szeretné magát biztonságban érezni, miközben átöltözik?

2019. ápr. 6. 15:48
 23/24 anonim ***** válasza:
16%

Trolololo:

[link]

Azt mond mindenki amit akar, ha bemondásra lehet női öltözőben öltözni, akkor lehet hogy heti pár napra én is nő leszek. Logikátlan, szabályozatlan, túlkompenzáló terület ez az egész.

2019. ápr. 6. 19:15
 24/24 A kérdező kommentje:
figyelemmel olvasom a válaszokat. Egyelőre úgy állok itt, hogy magam sem tudom, mit gondoljak, de nem tűntem el a saját kérdésemből. Mindemellett a kéretlen pm-ekre nem fogok válaszolni.
2019. ápr. 7. 14:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!