A fönök rendszeresen behozza a tinilànyàt a munkahelyre és hatalmat ad neki ezt hivatalosan megteheti?
Hivatalosan max akkor, ha van munkaszerződése, mint segítő családtag.
Ha feljelentés a navnál, kimennek, a csaj felhívja az apját, mire az apa odaér, akár viszi a visszaállította szerződést
Attól tartok, ha ez a saját cége, akkor a főnök elég sok mindent megtehet. Egy magáncégben bárkit, bármelyik posztra odaállíthat, még az se biztos, hogy írásbeli szerződést kell kötnie, lehet szóbeli megállapodás is egy ideig.
Az se mindegy, mit értesz ugráltatáson. Mert ha cigiért küldözget titeket a kislány, azért az nem ugyanaz, mintha pincér vagy, és őt az üzletvezető helyére állította be az apja. Akkor bizony mindent elvárhat tőled, ami ebből a pozícióból következik.
Hogyne, javaslom én is hogy jelentsd fel, mert törvénytelen módon munkaszerződés nélkül “rádparancsolt”, hogy főzz egy kávét!
Legyen legalább a rendőröknek is egy jó napja! :)
A kérdés akkor az, hogy egyébként milyen ember ez a főnök? Lehet vele beszélni? Meghallgatja az alkalmazottakat? Hallgat rájuk, ha igazuk van?
Velem is történt hasonló, ott csókos kolléga volt a probléma forrása. Az a nő semmit nem akart megcsinálni, mindent halogatott és ha csinált is valamit, abban nem volt köszönet. Sajnos az én munkám az övére épült, így az én teljesítményem is leromlott. Amikor szóltam erről a főnöknek, lehurrogott hogy ne akarjak főnököt játszani, nem az én hatásköröm, a magam dolgával foglalkozzak. Ezzel megmutatta, hogy nem lesz változás és a csókos előbbrevaló a szemében. Egy hónappal később felmondtam, mert teljesen elment a kedvem az egésztől, csapatban nem lehet hatékonyan dolgozni hatékony csapattársak nélkül. Minden azon múlik, hogy a főnököd megérti -e, hogy egy 17 éves lány, aki nem is dolgozik ott nem ugráltathat felnőtt embereket munkaidőben. Ha nem érti meg, az a válasz és nálad a labda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!