Van köze a munkáltatónak ahhoz miért van végrehajtói letiltás a béremen?
A végrehajtó azt mondja ehhez semmi köze nem véletlen hogy a végrehajtói letiltási felszólításban sincs semmi ok, magyarázat jelölve, csak maga a tény hogy letiltás X ezer ft erejéig.
Most akkor van köze vagy nincs? Mondjuk azért sem értem mert ha tudja az okot ha nem, a végrehajtási levonást meg kell tennie, ha nem teszi még a még a céget büntetik meg.
Így nem is értem mit akar voltaképp a cég.
"itesz indoklås nélkül mert megteheti ."
Miért tehetné meg? nem vagyok próbaidős, indoklás nélkül nem küldhet el.
Kamu kérdés, vagy sem, azért leírom.
Esetleg ha valaki olyan munkakörben dolgozik, lehet köze hozzá, amúgy meg a munkáltató dolga annyi, hogy levonja a bérből és kész.
Annyit kell tudniuk, hogy köztartozás, adótartozás, gyermektartás miatti levonás, mert megvan a sorrendje, melyiket kell előbb vonni, de ezt egyrészt nem a munkavállaló közlése alapján fogják beállítani a bérszámfejtésben, ha lemaradt a letiltó végzésből, akkor a letiltást kiadótól kérik az adatot, másrészt ennél részletesebben nemigen turkálhatnak benne.
így van. van egy ún. engedélykód milyen jogcímen fut a levonás de az tényleg csak annyit mutat meg hogy köz adó gyerektartás és kész. ennél többet a végrehajtó se árul el és nem is köteles senki mert egyszerűen a cégnek köze hozzá semmi. az ő dolga az hogy a végrehajtó rendelkezésének eleget tegyen.
nem követelhet semmit, ha kér a munkához tiszta erkölcsit akkor meg eleve röhej a munkáltató magatartása hiszen az erkölcsi megvan és ennyi továbbiakhoz köze semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!