Megteheti azt a cég, hogy a főnökség megbeszéli, hogy maradok, és elindítja a határozatlan idejű szerződés elkészítését a hátam mögött?
Figyelt kérdés
Lejár jövő héten a határozott idejű szerződésem, szóltam tegnap, hogy nem maradok, erre mondták azt, amit fent leírtam. Azt mondták hamarabb kellett volna, hogy szóljak.
És mi van, akkor ha hétfőn (utolsó nap) bemegyem és leadom a kulcsot stb. és közlöm, hogy nem írom alá?! Vagy ha elém rakják, és mondom, hogy nem maradok.
2019. márc. 2. 07:23
2/10 anonim válasza:
Nem írod alá és kész. De ha meg nem kezdenék el csinálni a szerződést, akkor azért lenne itt a kérdés, mert lejárt a határozott idejűd, de még nincs meg az új szerződés.
3/10 A kérdező kommentje:
Rendben, csak azt hittem, hogy megkérdezik előtte, mielőtt elkezdik, vagy valami, mivel nem tudom hogy működik. Ez az első munkahelyem.
2019. márc. 2. 07:53
4/10 anonim válasza:
No de aki néma annak honnan tudhatnák a szándékait?
5/10 A kérdező kommentje:
Az is igaz. Viszont, hogy kicsit kifordítsam a mondatod, azt se mondtam, hogy maradok, ők döntöttek helyettem. Én fix, hogy rákérdeztem volna. :)
2019. márc. 2. 08:27
6/10 anonim válasza:
Nem írod alá a szerződést. Ők bármit dönthetnek, a végső döntés a te kezedben van. Nem kényszeríthetnek az aláírásra. Az is csak mellébeszélés, hogy hamarabb kellett volna szólnod. Utolsó napig eldöntheted, hogy akarsz maradni vagy nem.
7/10 anonim válasza:
Mindkettőnk véleményében végülis van igazság.
Konklúzió, legközelebb ha tudod, hogy nem maradnál, inkább jelezd nekik ;)
8/10 A kérdező kommentje:
Igaz. Köszönöm a válaszokat! :)
2019. márc. 2. 09:36
9/10 anonim válasza:
Nem tudom, mi ezen a meglepő. Ez így működik. Ha te nem jelzel felmondási szándékot, és ők is azt akarják, hogy maradj, akkor a szerződéseid a lejártukkal automatice hosszabbodnak. Ha most a határozatlan idejűnek kell következnie, akkor arra. Én sajna még sose kaptam, az utolsó határozott lejártával mindig elküldtek.
10/10 anonim válasza:
Te fix, hogy rákérdeztél volna, viszont a tőled elvárható oldalát nem tetted hozzá. Lapítottál te is a szerződés lejártával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!