A legtöbb itthoni munkahely tényleg csak arra jó, hogy kikészítse az embert?
Hasonlót tapasztalok. A mai magyar munkahelyek kb. olyanok, mint egy szabályozatlan MMA mérkőzés. A főnök csak elvan, a dolgozók állandóan b×tatják egymást okkal-ok nélkül, a lényeg, hogy mindig legyen valaki, akit ki kell pécézni (még egy teljes személycsere után is), a munka minősége így meg olyan, amilyen. Szóval totál gáz.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ez ott is ilyen szinten megy, ahol nem kutyagumi bért kapnak az emberek, hanem normálisat...
2: Tényleg nem akarom túldícsérni Nyugat-Európát, mert a kerítés azért nincs kolbászból, de az itteni kutyagumi fizetés inkább a gumicukorra hajaz. A 10 év alatt szinte sehol nem tapaszttaltam azt, hogy új munkahelyen kezdve próbálnának a fejemre nőni, itt valahogy elfogadják azt is, hogy zárkózott vagyok, és nem annyira beszélek a magánéletemről. És ahol eddig megfordultam, ott az új dolgozót egyik hétről a másikra befogadták, ugyanúgy bántak vele, mintha már régóta ott lenne, ellenben hazánkkal, ahol sok helyen egyfajta létrát kell bejárni, mire legalább mérsékelten emberszámba vesznek.
Ja, és a legfontosabb, hogy itt mindenki a maga dolgával törődik, a másikat a fizetéséről faggatni emeletes tahóság.
Persze, ha sok magyar verődik össze egy munkahelyen, akkor sajna hozzák az otthoni formájukat.
általában igen.
inkább úgy fogalmaznék, h a magyar munkahelyek többsége egyszerűen óvoda, és egy átlagnál igényesebb vagy zárkózottabb embernek nehéz elviselnie.
szerencsére most családi cégnél vagyok, utána már csak külföldön akarok dolgozni.
a mostani az első olyan hely, ahol nem piszkálnak, h beszélgessek, teregessem ki a magánéletem. nem köpködnek, böfögnek.
és itt érzem először az irodában, h nem full idióták ülnek velem egy helyiségben.
"Mindenhol van valami hülyeség"
és pont ez a fő gond. ha nincs egy túlsúlyos kolleganőd, aki rajtad akarja levezetni a frusztrációját, akkor az irodista libák csinálnak totál logikátlan dolgokat, vagy észreveszed, h a sofőrök csalnak az adminisztrációval (rakodó is voltam).
vagy már megfúrnak állásinterjún a kolléganők, mert neki nehezebb volt anno bekerülni.
a fizetés is nyilván fontos, de én is azt tapasztalatom, h a legtöbb embernek a sok egyéb marhaságból és kötekedő bunkó munkatársakből lesz elege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!