Ha ekkora munkaerőhiány van az országban akkor én miért nem találok még mindig munkát?
Nagyon rossz helyen keresel, túl skat válogatsz. A boltokban ölnek az eladókért, kasszásokért.
Másik opció: ha ilyen helyeken is keresgélsz és behívnak tesztet írni, de utána nem keresnek, akkor rendre azon nem felelsz meg. A saját képességeid fejlesztése nem kerül semmibe.
Azért nem találsz, mert (tréfásan fogalmazva) a munkaadók olyan embert keresnek aki minimum a gyár összes alkalmazottja helyett képes dolgozni. A portástól az igazgatóig. Így csak egy fő után kell járulékokat és munkabért fizetni. Ilyen emberekből meg hiány van.
Például a Balatonon nyugati bérért sem találtak olyan szakácsot, aki egyben a mosogató, takarító, sőt még a pincér és a recepciós feladatait is ellátja egy személyben.
Én sem találtam jó ideje munkát. Ezért elhatároztam hogy a szülői háznál mezőgazdasággal (méh, gyümölcsöskert, haltenyésztés) foglalkozok a magam uraként. (Mivel valamit enni kell állás nélkül is). Erre egyből mindenki a segítségemre sietett, mert rájöttek hogy például a Starking alma vagy a valódi termelői méz vagy a hal milyen finom.
Mit szeretnél? Egy sima érettségi lassan már takaritonak sem elég.
Szerintem nem vagy még 25 akkor? Miért nem tanulsz? Van 2 ingyen szakmad nem sírni kell tenni érte de ha el is múltal 25 a munkaügyi halomra indítja ingyenes tanfolyamokat
Nem mindegy, hogy az ország melyik felén keresel.
Budapesten elég nehéz elhinni, hogy vannak olyan részei az országnak, ahol csak egy munkáltató van.
Melyik megyéről/városról beszélünk?
Ma voltam a saját munkanélkülimbe.....Akivel beszélgettem a mondani valója az volt hogy a nagy lófa*zt van munkaerőhiány...:D
Munkanélküli vagyok, de állandóan ugyan azok az állások jönnek fel újra- és újra....vagy 3 műszakosak vagy híresen tróger helyek. Meg akadnak amik tényleg nagyobb tudást igényelnek (mérnök, szakmák stb)
Több állásinterjú után látom hogy operátornak akár vagy segédmunkásnak is jelentkeznek vagy 30-40-en akár 1 szem állásra is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!