Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Te mit tennél a helyemben?

Te mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés
30 éves tanár vagyok és kezdek kiábrándulni a szakmából. Nem a fizetés, hanem maga a gyerekek miatt. Régebben teljesen jól bírtam velük, küzdöttem értük. Ma már úgy érzem beleáradtam. Nagyon idegesen megyek haza állandóan és mindig egy aktuális konfliktuson rágódom. Félek, hogy a személyiségem és a családom fogja megsínyleni a dolgot. Ti mit tennétek a helyemben? "Küzdjek" tovább a fegyelmezetlen gyerekekkel az érdekükben vagy ha már ennyire kivagyok hagyjam az egészet... El vagyok keseredve.

2019. febr. 4. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:
82%

Én még soha életemben nem dolgoztam, de azt már most tudom, hogy olyan helyen nem fogok dolgozni, ami érzelmileg tönkretesz.

A helyedben iskolát váltanék, vagy magántanár lennék. Persze nem értek a szakmádhoz, szóval lehet egy elit sulihoz,illetve ahhoz, hogy magán tanár lehess nagyobb tapasztalat kell.

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!

2019. febr. 4. 22:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Én ezt nagyon át fontolnám, hisz a saját szakmában dolgozol. Az lehet, hogy rosszak a diákok, de nem érdemes szakmát váltani emiatt, az előttem szóló jól mondta, válts iskolát vagy légy magán tanár, sok stressztől szabadulnál ha így döntenél és ki tudja, még az is lehet, hogy ha egy másik iskolában tanítasz, ott lehet szelídebbek a diákok.

De az is egy megoldás, hogy egyetemen próbálkozol, ott azért tudnak fegyelmezettek lenni a tanulók és kevesebb ideggel járna, jól fontold!

2019. febr. 4. 22:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Utolsó, hogy tudna már egyetemen tanítani, ha általános iskolai tanár? :D Egyébként szerintem ha ennyire stresszelsz és kikészülsz idegileg, akkor hagyd az egészet. Az a baj, hogy szerintem sehol sem lesznek fegyelmezettebbek, maximum egy magániskolában, Waldorf suli, ilyen helyeken tudom elképzelni, hogy jobban viselkednek, de az se biztos. Nem csodálom, hogy kiábrándultál. Engem sokszor győzködtek, hogy tanár legyek, de tudom, hogy nem bírnék se kisgyerekekkel, se középiskolás kamaszokkal, el tudom képzelni, hogy nagyon idegörlő lehet. Én is azt tanácsolom, hogy legyél magántanár (magántanárhoz azért megy az ember, mert tanulni szeretne), aztán mellette esetleg egy teljes munkaidős állás valahol, ami nem tanárság. Vagy képezd át magad,kezdj valami újba.
2019. febr. 5. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!