Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az hogy akinek...

Miért van az hogy akinek gyereke van azt nem pesztrálják, hogy hétvégén is dolgozzon?

Figyelt kérdés
Kis cégnél vagyok, vagyunk 15-en kb. Ebből 3 embert ismerek, akik külön beosztásban dolgoznak és sose piszkálják őket hogy hétvégén is dolgozzanak csak azért, mert van gyerekük. Pedig egész d.u. szabad nekik, mert fél 2-ig dolgoznak. És nem egyedül nevelik őket, mindháromnak van élettársa/férje. És idősebb gyereke (12 éves pl), De aki meg este 22:30ig dolgozik (d.u műszak), és nincs gyereke az agyon van szekírozva(???). Ja és a főnökünknek senkije sincs (gyerek,feleség), mégis sose jön be, és röhög rajta, mert úgy írja meg a beosztást, hogy magát alapból kihagyja.... nekem is nyomós érvem van rá, amiért nem akarok bemenni, nálunk nem kötelező, csak választható egyébként a hétvége, viszont akkor is cseszegetnek néha. De ennyi erővel, ha én minden hétvégén elfoglalt vagyok, mert csak akkor tudok a barátnőmmel lenni, akkor jogos, hogy nemet mondok a hétvégére, nem? Ha már a csoportvezetőnk is megteheti úgy, hogy nincs rá semmi oka, mert ő meg egyedül él....

2019. febr. 4. 19:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

Azért, mert olyan világban élünk, hogy amennyiben nincs gyereked, akkor IV. osztályú állaTpolgárként tekint rád mindenki. Nem számít, hogy impotens vagy, hogy a feleségednél vannak nőgyógyászati problémák, és egy csomó egyéb körülmény sem számít, mint például nem érzed magadat / párodat pszihésen érettnek a gyerekvállalásra és azt is letojják a kirekesztők, hogy esetleg úgy képzeled el a gyereknevelést, hogy az állam és a bankok nem matatnak könyékig a zsebedben, nem terrorizálhatnak kedvükre. Igen, ehhez anyagi stabilitás, lakás, kiegyensúlyozott körülmények összessége LENNE szükséges. A szélsőségektől elvonatkoztatva is jellemző a mai világra, hogy mind az ifjúság, mind a szülők, egyre tisztességtelenebb eszközökkel próbálják meg érvényesíteni az akaratukat - és ez akár a gyilkosságig is elmegy egyre gyakrabban. Én csak mosolygok az ész nélkül szaporodókon, ők még nem látják át, hogy nyugdíjuk akkor sem lesz állami vonalon, ha 500 gyereket ellenek és azt sem látják, hogy nem lesz munkája az embereknek, - tehát segíteni sem fogja tudni a nagy többség a szüleit idős korában, nem fognak tiltakozni, küzdeni az ellen, hogy a szülők távozzanak az árnyékvilágból, hanem törvényes keretek között még hozzá is fogják segíteni ehhez őket.

Egyébként ez mindig is a kivételezettek országa volt - a gyerekektől elvonatkoztatva is:

A legtöbb foglalkozásban elkövetett súlyos hibának jogi következménye van, de a "politikus" és az "orvos" fel van mentve az élet alól is.

Akkor itt vannak az általad említettek, de ott vannak a dohányosok is, akik a legtöbb helyen akkor, és annyi időt kanyarítanak ki maguknak a munkaidőből, amennyit kedvük tartja. Ezzel addig nem lenne gond, amíg engem nem kezdenek el keresni már akkor is, ha illemhelyre megyek.

Aztán van még egy-két inkorrekt dolog! Szerény véleményem szerint SEMMILYEN anyagi segítségre nem szorul a család, ahol arra telik, hogy apu-anyu két pofára zabálja a babakocsi mögött sétálva a cigarettát. Ez is hozzátartozik a sokak által csak "társadalmi igazságérzetként" emlegetett dolgokhoz, - nem csak az hogy x dolgozó munkaszerződését egyoldalúan és visszamenőlegesen semmissé tette a vehemensen "intézkedő", akkor éppen aktuális kormány.

2019. febr. 5. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!