Egy kórházi ápoló mennyit kell dolgozzon?
Figyelt kérdés
Napi hány órát, van e szabadnap , ünnepekkor is kell e dolgozzon , megéri ápolónál tanulni? Mennyi a fizetése ? Az többet kaphat aki egyetemen tanult általános asszisztensin? (Romániában van ilyen az egyetemen)2018. márc. 3. 08:26
1/2 anonim válasza:
Voltam gyakorlaton kórházban, egyszer nekem kellett bevinnem a gépbe a nővérek beosztását a következő pár hétre. Általában 12 órás beosztásban dolgoztak, vagy 24 órában úgy, hogy a következő napjuk szabad volt, de szerintem az osztálytól és a nővérek számától is függ a dolog (mondjuk lehet, hogy ha több nővér van az osztályon, akkor tudnak 8 óránként váltani). Ünnepekkor is kell valakinek dolgozni (nyilván nem hagyják ott a betegeket a kórházban...), szerintem maguk között intézik el az ápolók, hogy ki dolgozzon ünnepekkor. Nem tudom, hogy Romániában milyen a helyzet, de ha Magyarországon akarsz ápoló lenni, akkor ne számíts túl magas fizetésre. Akkor ajánlom ezt a szakmát, ha az motivál, hogy embereken segíthetsz, kiszolgáltatott embereket gondozhatsz. Ha neked ez okoz örömet és kiteljesedést, akkor az alacsony fizetés és rengeteg munka mellett is megéri a dolog, de ha inkább nyugisabb életet szeretnél és jobb anyagi körülményeket, akkor nem ajánlom ezt a hivatást, mert nem fogja kielégíteni az igényeidet és belőled is egy bunkó, kiégett nővér lesz egy pár év után.
2/2 anonim válasza:
Havi kb 200 óra munka, ezért nettó kb 180-220 ezer Ft, fizetik a munkába járást, van albérlet támogatás, támogatják a továbbtanulást, önfejlesztés szakmán belül szerződéses módon. Mivel 12 órazunk 2munkanap után jár 1-2szabadnap is. Egyetemi végzettség mindenképp elől a bértábla besorolás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!