Sehol sem adják meg az alapvető emberi tiszteletet a gyakornokoknak?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, mellette dolgozom egy multinál. A főállású dolgozók, a "főnökeim" amikor a csoportvezető nincs bent és állandóan csak ugráltatnak. Van hogy párhuzamosan két munkát bíznak rám(amit egy időben kell) még ők sem tudják melyik feladatot csináljam. Ha jön ügyfél nekem kell vele csak foglalkoznom.Volt, hogy sírva jöttem haza a beszólások miatt. Sokszor többet lógnak a neten mint én négyszer annyi fizetésért persze. Szerintük meg a gyakornokok lusták, csak elfelejtik,hogy mi ezt 700 forintos órabérért és iskola mellett csináljuk. Máshol is ez tapasztalható? Túlreagálom a dolgot?2019. jan. 30. 23:00
1/11 anonim válasza:
Velem nagyon rendesen voltak amikor gyakornok voltam, szerintem ez nagyon munkahely/szakma függő.
Ha csak kötelező szakmai gyakorlat miatt gyakornokoskodsz, akkor inkább arra koncentrálj, hogy ez úgy is csak egy átmeneti dolog :)
2/11 A kérdező kommentje:
Nem szakmai gyakorlat, hanem hosszútávú gyakornoki munka.
2019. jan. 30. 23:06
3/11 anonim válasza:
Ha nem kapsz sok szakmai gyakorlatot, amit később tudsz hasznosítani, akkor érdemes lehet másik munkahelyet nézni. Én is azt tapasztaltam, hogy a gyakornokokat kímélik, tanítják őket.
4/11 anonim válasza:
nem csak a gyakornokoknak nem adják meg.
5/11 anonim válasza:
Mindenféleképpen próbálj más munkahelyet keresni. Ez nem normális.
6/11 anonim válasza:
Hosszútávú gyakornok voltam egy multinál szintén. Szerettem a főnököm, ő is engem. Sosem éreztem hogy ne tisztelnének. Inkább az ellenkezőjét... hogy kivételeznek velem. ;)
7/11 anonim válasza:
Velem is úgy viselkedtek, mint ahogy a kérdezővel.
8/11 anonim válasza:
Egyszer volt egy ilyen munkahelyem es ket nap utan leleptem.
9/11 anonim válasza:
Ilyen helyzetekben jobb inkább érzékenynek lenni. Én már több "jó" állást hagytam ott egyetlenegy kis dolog miatt, és így utólag sem bánom. Mert nem hagytam elfajulni a dolgokat. Meg régen nem nagyon tudtam az akaratomat érvényesíteni, vagy megmondani hogy ha valami gondom van, úgyhogy ha volt valami ami egy picit nem tetszett, akkor kimentem az ajtón, akár szó szerint. Amíg nem tudsz harcolni, addig inkább menekülj.
Megtanulni harcolni meglehet akár éles helyzetben, de szvsz erre a legkevésbé jó hely a munkahely.
10/11 anonim válasza:
Nem csak a gyakornokokkal bánnak így, hanem általában a fiatal újoncokkal, mert a mai magyar középkorú és öreg réteg szerint a fiatal az nem lehet fáradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!