Csatlakoznátok szolidaritásból a fizikai dogozók sztrájkjához ha nem vagytok fizikaiak és a szakszerv bérköveteése rátok nem is érvényes?
Tehát autóipari multi. Megy a sztrájk, aminek úgy van értelme úgy hatásos ha minél többen részt vesznek. A sztrájkot a fizikai dolgozókat tömörítő szakszerv szervezi, de szolidaritásból felkéri a nem fizikai hanem irodai és admin dolgozókat is a csatlakozásra.
Ez eddig nagyon szép csakhogy!!
1. A szrájk ugye arról szól hogy bemegy az ember a munkahelyre de nem veszi fel a melót, de ugyanúgy ott tölti a műszakot, viszont pénzt nem kap egy fillért se. Az idő megy, pénz meg semmi.
2. A szakszerv bérkövetelése csakis a fizikai alkalmazottra érvényes, az irodai dogozók bére nem téma. Vagyis, ha a szakszerv nyer a sztrájkkal és kivívja amit akar, a fizikaiak hurrázhatnak, az irodaiaknak meg semmi, hiszen az ő bérük téma se volt.
tehát summa summarum oda jutunk hogy irodai dolgozóként szolidaritásból ott ülök 8 órát sztrájkolok, nem kapok egy fillért se és ha lesz eredmény akkor se részesülök belőle.
A fizikaiaknak emelnek, az irodaiaknak nem.
Na szép dolog a szolidaritás de így is csatlakoznátok?
Én nem, és nem azért mert nem vagyok szolidáris, vagy éppen nem értek egyet a követeléseikkel.
Sokkal inkább azért, mert amit Magyarországon szakszervezet címszó alatt művelnek az egy vicc (Csak hogy egy teljesen más példát, a MÁV-os Gaskót említsem)
"Ők sem sztrájkoltak a cafeteria módosításokért."
Ez tévedés nem volt emiatt sztrájk de minek is lett volna mert a cafi itt maradt fel se merült hogy elveszik.
"t címszó alatt művelnek az egy vicc"
Annyira vicc hogy már a németországi gyári is leállt a magyar sztrájk miatt mert az itt le nem gyártott alkatrészt vtiiék volna ki, de nem viszik = áll a nénet gyár is.
Annyira vicc...
Annyira vicc hogy az össz bérkövetelés már most kevesebb mint az a pénz akit a gyár bukott a sztrájk miatt...
Nem. Mindenféle sztrájkot, útlezárást, felvonulást, stb. elítélek. Akárki csinálja, akármilyen ügy érdekében.
De mindig egy csomó ember szív miattuk, akik nem tehetnek semmiről.
"Nem. Mindenféle sztrájkot, útlezárást, felvonulást, stb. elítélek. "
És akkor hogy kényszerítesz ki egy béremelést ha a cég a szép szóból nem ért csak abból ha lakat van az ajtón és nincs termelés?
akkor hogy másképp?
mert hidd el nekem ha megkapja a veezetés majd a számokat hogy a bérkövetelés lenne 10 ft de a leállás miatt már most 11 ft-ot bukott el a cég, és ez csak növekszik, vagyis ha a cég nem enged lesz ez 2x 3x 10 is... akkor ez hatni fog.
De ha nem így, akkor hogy? Van aki csak az ökölből ért.
"Annyira vicc hogy már a németországi gyári is leállt a magyar sztrájk miatt mert az itt le nem gyártott alkatrészt vtiiék volna ki, de nem viszik = áll a nénet gyár is"
Aki az autóiparban dolgozik, nagyon jól tudja, hogy az OEM-ek 1-2 napos pufferral dolgoznak. Az nem a szakszervezet érdeme, hogy 2 nap után megállt az ingolstadt-i gyár is.
Azt írtam, hogy amit szakszervezet címszóval művelnek nálunk az vicc. Tessék helyesen érteni...
7: Eleve nem kényszerítek senkit semmire, nekem ez nem megoldás, se munkahelyen, se máshol.
Ha nem tetszik a munkahely, akkor keresek másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!