Ti is eljátsszátok, hogy ennyi a max képességetek a munkahelyeteken?
A hosszú évek során rájöttem valamire.
Nem jó kihajtani magamból a maximumot bármi is van, mert aztán alapból elvárják mindig.
Telhetetlenek. Ezért meghúztam egy határt és soha többet.
1 éve már hogy 90%-os sebességgel dolgozom és az eszemet is csak 90%-ban teszem bele.
Így óriási kényelemmel tudok dolgozni és szinte semmit nem hibázom.
Van más is rajtam kívül aki így cselekszik?
Történeteket, helyzeteket szívesen hallgatnák, hogy ti milyen manipulációval hozzátok magatokat könnyebb helyzetbe.
Mit csaltok, mit játszotok meg stb..
Sajnos nekem is van olyan kollégám, aki széthatja magát de közben panaszkodik. Csak sajnálni tudom.
Ha panaszkodik ne csinálja, ha csinálja ne panaszkodjon.
Felőrli önmagát pár év alatt és ennyi, semmi értelme az egésznek.
Sajnos így igaz.
Van egy jó szólás ide:
"Azt a lovat ütik amelyik húz"
Sőt tovább, megyek, ha sok mindenhez értesz akkor néha ha van olyan azt kell mondanod hogy nem értesz pl hegesztés.
Én elég sok mindenhez konyítok, emiatt csak azt vettem észre hogy mindig én kaptam a feladatokat.
Megmásztam a szamárlétrát mire oda jutottam, ahol most vagyok. Így szinte mindenhez értek annyira, hogy ha komolyan beleásnám magam, megtudnám csinálni. Amit nem tudok, azt meg tudom hol keressem.
Mégis, ha valami plusz feladattal akarnak megbízni (pl. Helyettesteni kellene vkit) mindig azt mondom, nem tudom, nem csináltam még, nem mentem bele a részletekbe, stb. Mert tudom, hogy előbb-utóbb a nyakamon landolna az is.
Annyi épp elég nekem, ami most van. Ritka az olyan nap, amikor besokallok és minden összejön. Nekem ez így kényelmes. A munkámmal sem lehet bajuk.
Ha valami extra feladat (pl. Kimutatás, prezentáció kell) jön azt mindig rám bízzák, mert tudják, hogy precizen megcsinálom. De priorizálok. Vagyis ha más teendő is van, akkor ha tudom, hogy ráér, elhalasztom. 8 órát dolgozom egy nap. Egy perccel se többet, se kevesebbet. Ezt mindenki tudja az irodában. De azt a 8 órát ledolgozom rendesen, eredményesen a munkamennyiségnek megfelelően. Ennyit fizetnek nem többet. Ha másnapra is marad, akkor marad. Nem stresszelek rá.
Ha több lesz a fizu, akkor vállalok több feladatot is. Mert tudom, hogy még beleférne több is, de agyon hajtani nem fogom magam, ha nem becsülik meg.
Minimálbérért minimum mennyiségű munka jár/8 óra, ez így reális.
És szerintem jogos lehet az az állítás, hogy előbb a munkáltató fizessen többet a semmiért, amit aztán értékel a munkavállaló és majd jobban odateszi magát!
Egy tökéletes világban megállná a helyét az, hogy előbb mutass fel valamit aztán kapsz érte több pénzt.
De a mai világban ha így tesz az ember annak a 99%-a nem kap több pénzt csak több feladatot!
Ezért ez már nem állja meg a helyét a helyzetnek fordítottnak kell lennie.
A másik nagy trükk, hogy hozzádobnak a fizuhoz egy kis aprópénzt és azt mondják ezt csak te kapod mert ügyes vagy, de ne mond el senkinek mert akkor többet nem kapsz.
+ kibeszél a főnök mindenkit a többi háta mögött neked.
Így a gyengék azt hihetik ők a királyok, dolgoznak szorgosan egy marék apróért cserébe.
Pszichológiai trükk, ne dőljetek be neki!
Nálunk szinte mindenki kap + pénzt és ezt az agymosást, de átlátok a főnökön.
Mindig lépjetek hátrébb 5 lépést és onnan szemléljétek a dolgot, ne a munkahelyen lévő belső érzéseitek alapján döntsetek, mert lehet direkt manipulálva van!
A mai főnökök már nem csak fenyítéssel, hanem aljas pszichológiai trükkökkel győzik le a gyengéket és veszik rá illetve inkább ösztönzik a több melóra!
Valaki esetleg magára ismert? :)
Nálunk most az az agymosás van, hogy dolgozz keményebben,és akkor nyolc hónap múlva (vagy kapsz, vagy nem kapsz egy kis alamizsnát) és azt visszamenőleg 3 hónapra is megadják.
Erről mit gondoltok?
Gondolom nem kap mindenki. :D
Ez is nagy trükk, ezzel versenyeztetnek mindenkit.
Miért 8 hónap?
Hónaponta van fizetés..
Biztos nem törném magam össze azért, hogy aztán 50-50% legyen h kapok-e vagy sem.
Ez trükkös megvezetés.
Jó hozzá kell tenni, hogy te ismered a cégedet amiben dolgozol, hogy szoktak-e fizetni esetleg mindenkinek vagy sem.
Ennis 100% on túl teljesítem mindig, de nem rossz amit csinálsz :)
Tényleg az emberek többsége telhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!