Ha egy munkahelyen a dolgozó termeli a profitot, akkor hogy lehet az, hogy ő abszolút nem tudja érvényesíteni ott saját magát?
Mert minden felelőség a cég tulajdonosokon és vezetőin van.
Az alkalmazott azzal tudja érvényesiteni magát, hogy normálisan elvégzi a munkáját.
Win win helyzet nem létezik!
Létrehoztuk az ipari fejlődéssel a fogyasztói társadalmat. Sajnos mára ezeknek a cégeknek a profit lett a mindenük. A pénz mára hatalmasabb lett mint szabadna. Mindent a profit irányít. Ezért nem fejlődnek azok a területek amikben nincs pénz
Ha nekem van egy üzemem amiben van egy 100 millió forintos gép amit egy ember kezel/üzemeltet akkor ő nekem profitot termel (jobb esetben). Viszont ha a gyártott terméket nem sikerül eladnom akkor bukok egy nagyot.
Ezzel az egyszerű példával próbáltam szemleltetni, hogy a tulajdonos kockáztatja a tőkéjét a leendő profit érdekében míg az alkalmazott a profittól függetlenül megkapja a fizetését.
Nem teljesen értem hogy mit is jelent számodra "nem tudja ott érvényesíteni ott magát".
pozíciófüggő, hogy mennyire vagy része a profittermelésnek..vannak munkakörök ahol te csak egy biorobot vagy, nulla saját gondolattal..
a dolgozó meg nem becsülése, ötletek figyelmen kívül hagyása öngyilkosság a cégnek de olyan helyen legalább nyugtasson a tudat, hogy a főnökeidnél intelligensebb vagy..
25F
Nem az a lényeg hogy mit termelsz, hanem hogy milyen képesítéssel, tudással járulsz hozzá a termeléshez.
Példa, tökmindegy hogy olyan gyárban vagy szalagmunkás ami filléres műanyag vackokat vagy milliós értékű autókat termel, ha a munkád pár óra betanítást igényel bármilyen specifikus képesítés nélkül, az azt jelenti hogy bármikor bárki képes lecserélni téged. Értsd, a munkád értéke minimális, nincs mit rajta megbecsülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!