Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A kirúgáson kívül kaphatok...

A kirúgáson kívül kaphatok valami büntetést, ha rájönnek hogy netezek a munkahelyi gépen?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szóval az a helyzet, hogy ez az első munkahelyem.

Irodai asszisztens vagyok 8 órába bejelentve, és a tényleges munkám el tudom végezni 4 óra alatt.

Nálunk a managerek elég lenézőek és bunkók, úgy beszélnek az új munkatársakkal mint egy szolgával, a fizikai munkásokat pedig emberszámba sem veszik, egyszerűen csak droidoknak hívják őket.

Korábban már szólni akartam hogy a nap felében csak unatkozok mert hamar el tudom végezni a munkám, de miután rájöttem hogy ezek milyenek, és hogy beszélnek velem, elhatároztam hogy ezeknek nem fogok többet dolgozni.

Még tavasz végéig maradok ennél a cégnél, aztán úgyis lelépnék, szóval ha hamarabb rájönnek hogy netezek, vagy pl letöltött könyveket olvasok, és kirúgnának, nem lenne nagy probléma.

Viszont kaphatok mást is, ha rájönnek?

Illetve meg tudják e nézni hogy milyet oldalakat néztem, ha kitörlök minden böngészési előzményt?

Ti esetleg szoktatok a munkahelyen netezni a céges gépen/laptopon?

Köszönöm a válaszokat!

21/L

2019. jan. 15. 17:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Továbbra is várom a sztorikat, véleményeket a kérdéssel kapcsolatosan.

2019. jan. 17. 06:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Szinte biztos hogy nem nézik, mert hát kinek van erre ideje, de nézhetik, visszamenőleg is, és szerintem jobban jársz ha a munkahelyi gépen nem csinálsz semmit. Ha mindenáron kell valamit neezni jobb a saját mobil. Ha bármelyiket észreveszik, az legfeljebb kínos, de vagy max kirúgnak de a cégnek nem éri meg pereskedni veled, mert az neki többe kerül mint amit te valaha is el tudsz cseszni neki pénzt.

U.i.: más kérdés hogy ez erkölcsileg nem fer a cég felé (nem csak a suttyó menedzsment van, hanem pl. tulaj). Én inkább azt csinálnám hogy komótosan végzem el a munkát, hogy biztos jó legyen, és ha még mindig maradt, akkor kérnék még többet, lehetőleg szakmai dolgot, hogy tapasztalatot szerezz.

2019. jan. 17. 10:45
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az előző munkahelyemen és a mostanin is ez a helyzet. Vannak napok, hogy a 8 órás munkaidőmben a tényleges munkával töltött idő csak 1-2 óra. Nagyon unatkozom, többször is szóltam már, hogy tudok segíteni más kollégáknak, mert van szabad kapacitásom, de ez is csak maximum napi 1 óra plusz munka.

Így a többi időben marad a netezés, kávézás, beszélgetés a kollégákkal.

Az előző helyemen (multi) előfordult, hogy a csapatvezetőm szólt, hogy netezés helyett inkább nézzek belsős training videókat, de ezek is viszonylag hamar kifutottak, utána már nem szólt többé.

A jelenlegi helyemen még nem szóltak érte, 8 hónapja vagyok itt.

De hamarosan váltani szeretnék, mert nem élvezem ezt az egész napos semmittevést.

2019. jan. 18. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!