Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy minden munkakez...

Normális, hogy minden munkakezdés előtt szorongok, más is van ezzel így?

Figyelt kérdés
Azon gondolkozok,mit tehetnék,hogy elmehessek innen,inkább lennék táppénzen,mint itt, sőt sokszor inkább beteget jelentek,csak ne kelljen bejönni. Ügyfelekkel dolgozok,mindig jopofizni kell,a főnökömnek folyton rossz a hangulata és nem merek kérdezni tőle semmit,a kollégák befasultak,nem tudok velük beszélgetni.fizu se túl sok,de kis településen kb ez lenne az egyetlen normálisabb munkahely, tehát váltani se tudnék, esetleg úgy,hogy bejárok nagyobb városba busszal.
2019. jan. 14. 08:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Volt ilyenem nekem is. Persze, készülj fel a napokra, amik előtted állnak, de vedd figyelembe a gyakorlatodat, amit már idővel megszereztél, és a sikereidet is vedd figyelembe, tehát szükség van rád.

A főnököddel szemben próbálj meg 1× határozott lenni: nézz mélyen a szemébe, a hangodon ne érződjön, hogy tartasz tőle, kérdezz meg tőle nyugodtan valamit, ami fontos, de nyugodtan. Ha esetleg felemeli a hangját, akkor te határozottan, de halkan válaszolj neki: ettől visszább kell kapcsolnia.

Online képzés nem vállalható esetleg be?

2019. jan. 14. 19:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Akkor ne munkahelyet, hanem életstílust válts.

Ha ez így folytatódik, nem lesz jó vége.

A főnöktől nem lehet kérdezni? Az meg hogy? Főnök: figyeljen, van egy kis problémám: Nem tudom hogy mikor mit gondol és néha félek kérdezni öntől, pedig fontos lenne a munkából adódóan. Beszéljünk már erről 4szemközt, hogy miként tudunk ezen dolgozni, mert én itt hosszútávra szeretnék tervezni.

Ügyfeleket nem bírod? Amit csinálsz fontos, hasznos, van előtted cél, amiért le kell nyelni az ügyfél dolgait? Ez segíthet, ha ezekre gondolsz. És ha bunkó veled az ügyfél, mondd meg, hogy te segíteni jössz minden nap munkába és tudod, hogy frusztráló helyzetek vannak, de a te feladatod az, hogy ezen segíts. Ez a segítség gördülékenyebb, ha együttműködés az ügyfél és az ügyintéző között zökkenőmentesebb. Most ha lehet törekedjünk erre, nekem is extra munka, ha nehezen tudunk kommunikálni, ami végül az ügyfélre hat ki. Kettőnk közös érdeke, hogy ezt most új stílusban folytassuk. Kérem.

A befásult kollégák a jövőkép a munkahelyen. Azt jelenti, hogy vagy feljebb kell tornászni magad, vagy keresni egy hobbit, amiért érdemes élni, mert ez a munkahely nem az a karrier, amiről álmodni lehet.

A kis települések fizuja sajnálatos. A (fő)város fejlődik, a vidék néptelenedik. Cserébe a fővárosban meg közlekedni nem lehet és egyre embertelenebbül bánnak mindenkivel az utcán, az albi ára elviszi a fizut.

Tutti van más munka. Csak a jelenlegi még mindig jobb. Egyszer, amikor nagyon betellik a pohár, akár ott is lehetne hagyni azt a vidéket és máshova költözni, ahol munka mellett fizetés is van. Így néptelenedik el a vidék.

Hogyan lehet feldobni egy ilyen munkahelyet?

Ha nincs túl sok meló, akkor kezd el tanulni különböző munkamódszertanokat, illetve pszichológiát vagy kommunikációt és nézd meg, melyiket hogyan tudod használni. Így legalább lesz benne olyan dolog, amiben fejlődhetsz és nem fásulsz meg.

Aztán én csak egy idióta troll vagyok gyk-ról, ne hallgass rám :)

2019. jan. 16. 17:58
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, kedvesek vagytok! Ment a zöld kéz is mindenkinek. Utolsó, tök jó ötletet adtál,a pszichológia amúgy is érdekel és sokszor olvastam önsegítő könyveket is, valószínűleg ismét rafekszek a dologra.
2019. jan. 16. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!