Ha próbaidő alatt veszek ki 1 nap szabit mindjárt 1 hónappal a munkakezdés után hogyan fogadhatják, egyáltalán mennyit lehet kivenni próbaidő alatt és mennyire ajánlott vagy nem?
Figyelt kérdés
Jövő héten kezdek,viszont orvosi vizsgálat miatt ki kell vennem 1 napot már októberben. Szerintetek mennyire veszik majd rossz néven? Itt amúgy 6 hónap a próbaidő ami elég hosszú és nem tudom hogy ilyenkor hogy rendelkeznek a szabikkal.2017. szept. 9. 19:17
1/7 TR75 válasza:
Miért ne járna? Részarányosan jár, az egy évre járó szabadságod felét kiveheted, ha 6 hónap a próbaidő.
2/7 anonim válasza:
Nálunk csak 3 hónap a próbaidő, de ezalatt hivatalosan nem lehet szabadságot kivenni. De tőlem megkérdezték a felvételin, hogy van-e előre lefoglalt nyaralásom, és kaptam rá szabit, volt aki bő egy hétre is elmehetett. Többet viszont nem akarnak kiadni, majd csak a véglegesítés után. Az orvosi vizsgálatra se kötelesek elengedni, de bízhatsz benne, hogy lesznek ennyire jó fejek.
4/7 TR75 válasza:
Hivatalosan, törvény alapján kiveheti a részarányos szabit. Mert dolgozik.
Ha dolgozol, jár a szabi. Az megint más kérdés, hogy valamilyen indokkal elutasíthatják, vagy nem nézik túl jó szemmel, ha a próbaidő alatt máris szabira mennél.
A kérdező szerintem szóljon legkésőbb a munkába állás napján, hogy mi a helyzet, szerintem meg fogják érteni (bizonyos vizsgálatok esetén eleve meg is tiltják /vagy nagyon ellenjavallják/, hogy utána dolgozz).
5/7 anonim válasza:
Ugyanúgy jár a szabi próbaidőre is. Ha nem véglegesítenek, és nem adták ki az időarányosan járó szabidat, akkor meg ki kell fizetniük.
6/7 anonim válasza:
Nézd, a próbaidő arra való, hogy kölcsönösen kipróbáljátok, beválik-e nektek az együttműködés. Nem arra van, hogy rettegve próbálj megfelelni, hacsak nem akarsz egész életedben ezen stresszelni. Mindenesetre nem árt elgondolkozni azon az aspektuson is, hogy vajon érdemes lenne-e teperni egy olyan helyért, ahol még az is probléma, ha orvoshoz kell menni. Nem több hetes nyaralásra kéredzkednél basszus. Szóval én simán szólnék, hogy dokihoz kell mennem, és ha ezen fennakadnának, örülnék, hogy ez még próbaidò alatt kiderült, és rögtön lelépnék.
7/7 anonim válasza:
A törvény szövege szerint a szabadságot nem a munkavállaló veszi ki, hanem a munkaadó adja ki. Sőt a probaidőben a dolgozó meg sem szabhatja melyik napokat akarja. Persze a cég ettől a dolgozó javára eltérhet, de nem kötelező, hanem szivességet tesz ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!