Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyien dolgoznak manapság...

Mennyien dolgoznak manapság minimálbérért? KI az a hülye aki ennyiért--megy a duma! Legalább 800. 000-en!

Figyelt kérdés

Kiderült, mennyien dolgoznak minimálbérért

[link]

"A dokumentumból az derül ki, hogy a vállalatok körében az alkalmazottak 42,4 százalékát érintette tavaly a minimálbér vagy a garantált bérminimum emelése, előbbi 443 ezer, utóbbi 436 ezer munkavállalót, „

Nemrég kioktattak itt.. hogy nincs nagy jelentősége hogy mennyit nőt a minimálbér mert ugyan ki dolgozik ma már annnyiért.

Legfrissebb adatok durván FÉLMILLIÓAN! Csak a vállalati szektorban!

Ebben a KKV szektor nincs benne (újabb kb 200.000) és még a közmunka sincs benne (kb 150.000)

Vagy is a 3,5 millliós magyar munkaerőpiacon 450+ 200 + 150 = 800.000-en keresnek csak minimálbért vagy még azt se!

Ki dolgozik ennyiért MI??????

Ki? legalább 800.000 ember az óvatos becslés szerint is.

2019. jan. 7. 08:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hogyan jött ez ki neked? Diplomás minimálbér más ám, mint az alap, téged jól átszabtak. Nem minimálbért kapok, de olyan 120-130e között van.
2019. jan. 7. 17:26
 12/14 A kérdező kommentje:

" Diplomás minimálbér más ám, mint az alap, téged jól átszabtak"

Nagy ész kell hozzá kitalálni... úgy hogy papíron kisegítői munkakörben alkalmaznak így máris ninc kötve a munkáltató.

Törvénytelen? AZ. csalás?

az.

És? Következmény? Semmi.

Akinek nem tetszik annak ott az ajtó mondja a főnök és sajos igaza van.

Még örülhetek hogy ez is van.

2019. jan. 7. 17:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Írtak az iskolás kérdésedhez is. Azt is nézegethetnéd néha...

Bárcsak nekem lenne ennyi szabadidőm, hogy napi 6 kamukérdést tudjak írni ide.

2019. jan. 7. 23:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Én pl. nem minimálbérért dolgozom, hanem 150-ért. Amivel szintén a seggem törölhetem ki, minden vágyam, hogy végre egyedül, lakótársak nélkül lakjak, de a 150 pont elég lenne a 120-as bérleti díjra meg a 30 ezres rezsire, aztán rághatnám a küszöböt.

Az ebben a legszebb, hogy úgy, hogy nincs semmim (megtakarított pénz, örökség, családi segítség, stb.), lehetőség sincs arra, hogy külföldre menjek, mert nincs meg a kezdőtőkém egy lakás vagy szoba kauciójára, de még a repjegyre se. Ez egy ördögi kör, most igyekszek a vendéglátás, és a műszakpótlékos munkák között keresgélni, hogy rövid idő alatt megszedjem magam egy olyan munkával, amit a hátam közepére se kívánok (nem szeretek emberekkel beszélni, így a vendéglátás a halálom), aztán végre leléphessek innen.

Csak emberi körülményeket akarok. Saját életteret, nem egy másik idegennel nyomorogni egy panel nagyszobájában, meg normális minőségű ételt.

Szerintem ez nem olyan sok.

2019. jan. 8. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!