Amikor szabadságon vagytok, nálatok is kimondatlanul is elvárják, hogy 0-24 órás telefon- és e-mail-ügyeletet tartsatok?
Figyelt kérdés
A héten szabadságon vagyok. Tegnap többször rámírt e-mailben a főnököm. Naponta többször nézem a céges levelezést ezért amit kért, itthonról is megcsináltam, válaszoltam neki. Ma fel is hívott. (Lényegtelen hogy mi miatt.) Mivel épp biztosítónál intéztem a privát ügyeimet az ügyintéző előtt nem kezdtem el vele trécselni. Csak lehalkítottam a telefont. Aztán mikor végeztem, kb 10 perc múlva visszahívtam. (Nem céges telefon, saját készülék, 100%-ban saját költségemen hívtam vissza.) És le lettem ordibálva, hogy mit képzelek én, jó lenne ha elérhető lennék, mi lenne ha valami sürgős dolog miatt keresne. Semmi olyan megállapodás nem volt, hogy csak akkor mehetek szabadságra, ha ügyeletet tartok. Ez így csak nekem furcsa, vagy ez általános dolog, hogy kiakadnak, ha szabadidőmben van 10 perc amíg nem alkalmas, hogy munkahelyi ügyekkel foglalkozzak? 8 éve dolgozom, de eddig nem volt más munkahelyem, így nincs igazán összehasonlítási alapom.2019. jan. 4. 12:24
11/16 anonim válasza:
Ilyen formában, ahogy téged gyakorlatilag munkára fognak a szabadságod alatt, az jogellenes. A többi válaszadónál az elfogadható kereteken belül maradt, de amit veled csinál a főnököd, kérdező, az kirívó. Mit csinálna, ha mondjuk a szabadságod alatt pl. barlangászni vagy búvárkodni támadna kedved? Megtiltaná csak azért, hogy dolgoztathasson a szabadságod alatt? És ha, ne adja Isten, persze, de mondjuk megoperálnának téged? Összeomlana a cég? A munkaadónak azzal kell kalkulálnia, hogy szabadság és betegség alatt a munkavállaló alapból nem elérhető. Előre egyeztetett esetben, ahogy többen írták, sürgős munkánál szóba jöhet, hogy felhívnak, de ezt kivételnek kell tekinteni, nem alapnak.
12/16 anonim válasza:
Pont az ilyenek miat lépek ki a munkás mail fiókjaimból és rakom a fiókba a munkahelyi telefonom. Ha nagy nehezen kilogisztikázok magamnak egy hét szabadságot akkor nehogy már ne tudja rendesen pihenni. Eleinte én is hagytam magam szívatni "Zavarhatlak egy percre?", "Baj van be kell jönni mert ez nagyon nagy probléma" aztán csináld meg nulla forintért. Volt és van is háborgás emiatt de ne érdekeljen. Munka közben 100% kell nyújtani aztán kinyomni mindent és a pihenni.
13/16 anonim válasza:
Hát a legnagyobb g/ciség a munkaadó felé a téli leállást megtoldani egy héttel, ilyenkor minden nehezebb.
Egyébként van céges telefonom és laptopom is. Nem elvárás a folyamatos elérés és nincs hiszti ha éppen nem veszem fel szabadság alatt, de vagyok olyan viszonyban a főnökömmel, hogy ez nem probléma. Amikor ráérek visszahívom. De olyan a pozícióm, hogy nem tehetem meg, hogy abszolút lelépek a térképről
14/16 A kérdező kommentje:
Szívesebben lettem volna szabadságon az ünnepek alatt/között. A tavalyi szabadságomat nem vehettem ki, inkább kifizették. Én már csak ilyen "g..." vagyok...
2019. jan. 4. 15:16
15/16 anonim válasza:
Nem vagy köteles felvenni a telefont.
16/16 anonim válasza:
Tőlem nem várják el,pláne nem 0-24-ben.
De felveszem a telefont,ha valaki hív,vagy a legrövidebb idő alatt visszahívom.
Illetve egyéb megkeresésre is reagálok.
Ha csak egy napra megyek szabira,este azért ránézek a céges levelezésre.
Sosem éltek vissza vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!